Večeras svečani doček za košarkaše, strelce i Štefaneka

Košarkašima će se na svečanom dočeku u Beogradu, danas u 20 časova, ispred Starog dvora pridružiti i ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu, kao i rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.

Košarkašima će se na svečanom dočeku u Beogradu, danas u 20 časova, ispred Starog dvora pridružiti i ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu, kao i rvač Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Taškentu.

U slučaju vremenskih neprilika, svečani doček biće organizovan u Beogradskoj areni.

Dalipagić: Odličan temelj za budućnost

Nakon što su košarkaši Srbije osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji, pošto su u finalu poraženi od SAD sa 129:92, legenda jugoslovenske košarke Dražen Dalipagić rekao je da je reprezentacija Srbije napravila odličan temelj za budućnost, ali je dodao da je selekcija SAD i dalje mnogo iznad ostalih rivala.

"Na ovom uspehu može da se gradi budućnost. To je podstrek za naredna takmičenja. Ipak, sledeće godine na Evropskom prvenstvu krećemo od nule kao i svi ostali. Mi možemo da dobijemo sve, ali i da izgubimo od svakog. Dobro je što sada imamo kostur ekipe koji bi mogao da igra zajedno naredne tri, četiri godine", naveo je legendarni košarkaš.

Kžiževski: Srbija je odigrala sjajan turnir

Selektor košarkaša SAD Majk Kžiževski rekao je da je Srbija odigrala odlično na Svetskom prvenstvu u Španiji i da je prvih pet minuta finalne utakmice "bacila njegovu ekipu na kolena".

"Srbija je odigrala sjajan turnir, bila je neverovatna, prvih pet minuta finala nas je bacila na kolena. Bili smo spremni da igramo maksimalno sa njima. Potrebna je samo jedna greška i da ispadnete, kao Španija", rekao je Kžiževski. On je od srpskih igrača posebno istakao Bogdana Bogdanovića za kojeg je rekao da je veliki talenat.

Strelci osvojili tri medalje

Strelci su na 51. šampionatu sveta u Granadi, koji traje do 20. septembra, osvojili tri medalje i dve olimpijske vize za Rio 2016. Zlatnu medalju osvojila je ženska reprezentacija vazdušnim pištoljem (Šekarić, Z. Arunović, Veličković), dok su bronze pripale ženskoj reprezentaciji vazdušnom puškom (Maksimović, Biserčić, Arunović) i muškoj reprezentaciji MK puškom 60 metaka ležeći (Pletikosić, Sebić, Mirosavljev).

Rvač Davor Štefanek je u Taškentu osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma, donevši Srbiji prvo odličje na svetskim prvenstvima posle sedam godina.

  • severina

    15.09.2014 16:31
    druze idem da platim racune bole me briga za njih. leba i igara za jadnu masu.
  • Александар

    15.09.2014 15:29
    Председник КСС
    Хоће ли премијер примити председника КСС и честитати му на успеху? :-)
  • 15.09.2014 14:20
    na svetskom prvenstvu u pecanju na plovak, osvojili smo trece mesto ekipno a pojedinacno imamo svetskog sampiona u konkurenciji preko 200 takmicara. ali koga to zanima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).