Košarkašice Srbije osme na svetu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je 8. mesto na prvenstvu sveta u Turskoj pošto je danas izgubila od selekcije Francuske sa 88:74 (19:20, 22:14, 19:19, 28:21).
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije zauzela je 8. mesto na prvenstvu sveta u Turskoj pošto je danas izgubila od selekcije Francuske sa 88:74 (19:20, 22:14, 19:19, 28:21).

Najbolje srpske košarkašice postigle su ipak veliki uspeh, jer su na šampionat došle kao 28. na FIBA rang listi, sa boljim rejtingom samo od selekcije Mozambika.

Takođe, srpske reprezentativke su odličnim igrama na većini susreta dokazale da pripadaju samom svetskom vrhu i da mogu ravnopravno da se nose sa svakim rivalom.

Bolje od ostalih na današnjoj utakmici bile su Ana Dabović sa 19, Krnjić sa 15 i Ajduković sa 12 poena, dok su Francuskinje do pobede predvodile Katacitiga sa 16, Čačuang i Sijak sa po 15 Demer sa 12. "Slede nam pripreme za naredeno takmičenje na kojem nemamo pravo na loš skok. Na Evropskom prvenstvu sledeće godine nemamo šta da tražimo sa ovakvim skokom. Možda smo na poslednje dve utakmice malo pokvarile utisak, ali se nadam da nismo razočarale", izjavila je selektorka Marina Maljković.

Ona je ocenila da je ekipa prestala da igra posle poraza od Turske u četvrtfinalu. "Neke ekipe su normalno nastavile takmičenje i borbu za plasman od 5. do 8 mesta. Naše devojke su u to razigravanje ušle veoma potištene, jer nisu uspele da se oporave od nesrećnog poraza u četvrtfinalu. Na kraju želimo da se sećamo samo lepih stvari, a zaista imamo razloga za ponos i zadovoljstvo", zaključila je Maljkovićeva.

U utakmici za bronzanu medalju od 18 sati igraju domaćin Turska i Australija, a u borbi za titulu od 20.15 sati Španija i SAD.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).