Đoković osvojio i US Open

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je i treći gren slem ove godine pobedivši u finalu US Opena Rafaela Nadala sa 3:1 (6:2, 6:4, 6:7 i 6:1).  
Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je i treći gren slem ove godine pobedivši u finalu US Opena Rafaela Nadala sa 3:1 (6:2, 6:4, 6:7 i 6:1). Tako je Novak uspeo da se dokopa trofeja na velelepnom izdanju "Artur Eša" iz trećeg pokušaja.

Nadal je odlično otvorio meč, prvi uzeo brejk i poveo 2:0. Međutim, to je bilo sve od Španca u prvom setu, sledi Novakovih šest uzastopnih gemova u kojima je Nadala šetao levo-desno. Drugi set repriza prvog, Nadal ponovo vodi sa 2:0, Đoković pravi preokret i dolazi do 4:2, potom Rafa ponovo uzvraća brejkom, ali ipak na kraju Đoković završava set fantastičnim forhendom iz trka.

U trećem setu, Španac u taj brejku dobija sa 7:3, ali je u poslednjem najbolji teniser na planeti fantastično odigrao i sa 6:1 savladao Nadala.

Đoković: Hoću i Rolan Garos, Nadal: Najbolji je

Đoković je posle meča rekao da mu se isplatio sav trud koji je uložio u karijeri. "Zvuči nerealno to što sam i ovde pobedio. Imam iza sebe zaista čudesnu godinu. Čestitam Rafi i nadam se da ćemo imati još ovakvih mečeva u budućnosti. Ipak, od sporta je važnije što se dogodilo u Njujorku pre deset godina i ovim putem želim da pružim podršku građanima Amerike", rekao je posle meča Đoković, koji je nosio kačket njujorških vatrogasaca.

"I sam sam iznenađen sam koliko mi dobro ide ove godine. Trud koji sam uložio u ovaj sport se sada isplaćuje, kao i velika samouverenost. Hoću sve grend slemove, sada idemo na Rolan Garos", rekao je Novak.

Nadal je posle poraza kazao da je dao sve od sebe, ali da na kraju može samo da čestita. "Novak je zaista neverovatan i mogu samo da mu čestitam. Igrao sam svoj najbolji tenis, dao sam sve od sebe, ali je on bio bolji. Pobedio me je mnogo puta ove godine, moje je da nastavim da se trudim", rekao je Nadal.

Sledi polufinale Dejvis kupa

Podsetimo, Nadal je prošle godine dobio Đokovića u finalu čime je kompletirao sve četiri GS titule, dok Novaku sada nedostaje samo trofej Rolan Garosa posle ovogodišnjih slavlja na Australijan Openu i Vimbldonu.

Đoković iza sebe ima sezonu iz snova - trenutno ima skor od 64 pobede i samo dva poraza i u tom periodu je osvojio devet titula. Fenomenalnog Španca ove godine pobedio je u čak šest finala.

Đokovića sada očekuju mečevi u polufinalu Dejvis kupa protiv Argentine koji se igraju od petka do nedelje u Beogradskoj Areni. Koliko će prvi reket Srbije uspeti da se tako brzo oporavi od napornog turnira u Njujorku videćemo već za četiri dana.

  • ceca

    13.09.2011 21:37
    kakve veze imaju Sale i Janko sa ovim i sa vasim komentarima,bas vas nerviraju.haha palite se ko hepo kockice.
  • Psiholog

    13.09.2011 10:18
    Janko izdrzi,... Pomoci ce ti Sale.
  • Moja

    13.09.2011 09:59
    iskrena sućut
    .....svim hejterima sa ovog portala a spešli gospodinu Janku i njegovom kloniranom sinu Saletu

    Gazi Nole ...a dušmani neka puknu od jeda !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.