Rekordno niska gledanost dodele Oskara

Ceremoniju dodele Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauka, pratilo je 26,5 miliona gledalaca, što je rekordno mali broj.
Ovo je prvi put da je Oskara gledalo manje od 30 miliona ljudi.
 
Dodela Oskara je često drugi najgledaniji šou-program na televiziji, posle Super boula, ali to nije bio slučaj ove godine. Prošlog meseca ceremoniju otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu pratilo je 27,8 miliona gledalaca.
 
Broj ljudi koji gledaju televiziju se generalno smanjuje, ali gledanost dodele Oskara je često povezana sa popularnošću filmova u takmičarskoj kategoriji i to nešto govori o filmu "The Shape od Wather" (Oblik vode) koji je dobio nagradu za najbolji film. Dodela Oskara je zabeležila nisku gledanost i 2008. godine kada je nagrada za najbolji film pripala ostvarenju "No Country For Old Men".
 
Prošle godine je svečanu dodelu Oskara pratilo 33 miliona gledalaca.
  • Milomir

    07.03.2018 07:39
    Namešteno i dosadno
    Nekoliko Oskara sa tematikom Iran i Irak su dobijali nagrade samo zbog političke pozadine. Zatim tu su razne afro strukture koje se žale kako ne dobijaju Oskare jer nisu belci itd. Sve je suviše politički a tome ne doprinose ni filmovi koji imaju jako loše priče i smešne glumce.
    Sve u svemu treba žešća reformacija takmičenja, žirija i uopšte celog imidža.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film

Kolika je bila gledanost Oskara?

Od potvrđenog uspeha "Openhajmera" do muzičkih nastupa iz filma "Barbi", ceremonija dodele Oskara je treću godinu zaredom zabeležila povećanu publiku, sa oko 20 miliona gledalaca.