Najčudniji, a najukusniji spojevi hrane

Jagode i paradajz u salati ili bobice na junećem odresku samo su neke od čudnih kombinacija koje imaju odličan ukus.

1. Borovnice i odrezak

Slatko-kisele bobice na junećem odresku su specijalitet u Firenci. Od borovnica i balzamiko sirćeta se priprema gust umak koji se preliiva preko mesa.

2. Jagode i paradajz

Možda vam na prvu zvuči čudno, ali slatke jagode su odličan par kiselom paradajzu u salatama, supama ili na brusketama.

3. Maslinovo ulje i sladoled

Da li ste znali da je maslinovo ulje popularan ukus sladoleda u Italiji? Ne morate ići tako daleko da biste uživali u ovoj kombinaciji, umesto toga sladoled od vanile poprskajte s malo ovog ulja.

4. Piletina i koka kola

Pripremanje piletine u koka koli daje ovom mesu dodatnu slasnost i lepljivost, koja će očarati sva čula. Isprobajte.

5. Avokado i čokolada

Prvo smo pomislili fuj, ali onda smo se setili da je avokado pun zdravih masnoća i predstavlja fin i kremasti temelj za čokoladni mus, smuti ili mešavinu za mafine.

6. Tamna čokolada i parmezan

Pre nego što prevrnete očima, prisetite se da parmezan i čokolada dele jak, orašast i pomalo gorkast ukus, i da se dobro slažu. Rastopite ih između dve kriške hleba, i napravite sendvič o kojem će svi pričati.

7. Pomorandže i masline

Sladak i citrusni ukus pomorandže super se sljubljuje sa slano-kiselim maslinama. Ovu kombinaciju možete iskoristiti u pripremi poslastica – npr. za pečenje kolača od pomorandži i maslina, ili kao dodatak slanim jelima na bazi peradi.

8. Jogurt i jaja

Jogurt i jaja su klasične namirnice za doručak, ali ih retko ko sljubljuje zajedno. Odvažite se i pokušajte da kombinujete poširano jaje s kremom od čvrstog jogurta.

9. Mango i čili prah

Mango je slatko, egzotično voće koje se uz malo čili praha pretvara u uzbudljiv dodatak za marinade, salse i koktele.

10. Slanina i puter od kikirikija

Iznenadite svoja nepca sendvičem od slanine, putera od kikirikija i malo banane.

Autor: 021

OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Teme

ukusi
  • Yozla

    26.04.2016 16:59
    Sendvič mog drugara iz osnovne škole:
    Hleb + Pašteta (Neoplanta) + Džem domaći (babin). Godina dešavanja je 1983/4.

  • O

    25.04.2016 23:16
    Možda neko i obraduje svoje nepce, ali šta na sve to kaže želudac?
  • Brus Vilis

    25.04.2016 21:58
    Špek i maslac od kikirikija?
    Ili prevedeno s hrvatskog na srpski: Slanina i puter od kikirikija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.