Za razvučeno testo sirnice i štrudle koristi se meko brašno, kao i kod pripreme hleba i peciva, kao i lisnatog testa.
															
                                
                                
                                
                                
							
							
	Oštro brašno, s druge strane, idealno je za pripremu njoka, hrskavih testa i kolača od dizanog testa ili za pohovanje.
							                                
							
                            
                            
                            
                            
                            
	I dok su za većinu tipova testa ili poslastica postavljena jasna pravila o tome kakvo se pšenično brašno koristi, još se vode polemike oko palačinki. Čini se da u ovom slučaju svako ima svoj recept i neki kažu da je bolje upotrebiti glatko, a drugi oštro brašno. Ako niste sigurni u to koji tip brašna koristiti, probajte da eksperimentišete s pola glatkog i pola oštrog dok ne pronađete formulu koja vam odgovara.
	 
	Oštro brašno:
	 
	– kolači od dizanog testa
	 
	– njoke
	 
	– uštipci
	 
	– pohovanje
	 
	– keks
	 
	– palačinke
	 
	– hrskavi kolači
	 
	– biskviti
	 
	– kuvano testo (princes krofne, ekleri)
	 
	– zgušnjavanje jela i umaka
	 
	Meko brašno:
	 
	– hleb
	 
	– peciva
	 
	– savijače
	 
	– krofne
	 
	– testenina
	 
	– mafini
                            
                            
								
								
							 
                            OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
                                Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
                            
							
							
Komentari 2
Slucaj
Kira
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar