Krompir na mediteranski način - prilog ili glavno jelo

Donosimo vam jedan zanimljiv način na koji možete pripremati krompir - mediteranski.

Možete ga služiti kao prilog ili kao glavno jelo.

Od sastojaka će vam trebati četiri krompira, morska so, biber, grančica svežeg ruzmarina, grančica svežeg timijana, četiri listića sveže žalfije, dva čena belog luka, 50 grama maslaca i tri kašičice maslinovog ulja.

Priprema
 
Operite i oljuštite krompir.
 
Zatim ga presecite na pola i stavite da se kuva. Neka se krčka oko pet minuta u kipućoj vodi.
 
U međuvremenu u posudu gde ćete peći krompire dodajte maslinovo ulja, maslac i malo izgnječen beli luka, kao i začine.
 
Ocedite krompire nakon kuvanja, posolite i pobiberite. Stavite ih u pripremljeni pleh i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
 
Nakon 30 minuta pečenja okrenite krompire na drugu stranu da dobiju lepu boju.
 
Po završetku pečenja izvadite ih i servirajte uz meso ribu ili salatu, po želji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti