Kako da napravite najukusniju urnebes salatu

Uz koje god jelo da servirate urnebes nećete pogrešiti.

Urnebes salata uglavnom se servira uz roštiljsko meso ili pečenje, a svakako je jedna od omiljenih priloga pravih gurmana. 

Ukusna je, pa nije pogrešno i ako je namažete samo na hleb.

U originalni recept ide kajmak, iako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ovaj pikantni dodatak može da se servira na različite načine, ali na trpezi će najlepše izgledati ako od smese napravite kuglice, prenosi Stvar ukusa/Mondo.

Sastojci:
 
500 g sitnog sira
3 kašičice aleve paprike
3 čena belog luka
2 kašike kajmaka
1 kašika tucane paprike
1 kašika ulja
so
 
Priprema:
 
Beli luk sitno naseckajte, pa ga stavite u činiju, a potom dodajte preostale sastojke.
 
Sve dobro umutite mikserom na najmanjoj brzini, pa ukoliko je potrebno po ukusu dodajte još neki začin. Ukoliko želite urnebes možete da služite u činiji ili da formirate kuglice željene veličine. U ova slučaja pre služenja ostavite da u frižideru odstoji najmanje tri sata pre služenja.
  • Nemanja

    25.01.2023 18:29
    Urnebesan
    Recept je okej, osim jednog detalja: sve začine treba prvo staviti u (maslinovo) ulje i ostaviti nekoliko sati da otpuste svoje arome (a i boju u slučaju paprike), onda sve umešati sa sirom i kajmakom. Izgnječena Feta, stari kajmak i izgnječeno kuvano jaje sa ovim začinima su ludilo kombinacija :)
    Prijatno!
  • Dusko

    24.01.2023 19:15
    Zemlja čudesa - ihaj, pa to je jos bolje od urnebesa. Dobra feta + dobar ajvar, nema greske.
  • Zemlja čudesa

    24.01.2023 15:32
    Brza improvizacija
    Uzmite bilo koji zreli sir, može i feta, i izmrvite ga. Dodajte u njega ajvar (po ukusu) i čen ili dva sitno sečenog belog luka. Po potrebi možete dodati i par kapi ulja. Ako imate tucane paprike, ubacite i nju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti