Brzi mafini sa sirom i pršutom

Slani mafini su uvek idealni za doručak.

Brzo se prave, a možete ih spremiti pre spavanja, pa da vas dočeka fini doručak.

Recept prenosi Coolinarika.

Sastojci:
 
(za 4 osobe)
 
– 2 šolje (200 ml) brašna
 
– 1 prašak za pecivo
 
– so, po ukusu
 
– 2 jaja
 
– 1 šolja jogurta
 
– 1/2 šolje mleka
 
– 50 ml ulja
 
– 80 g rendanog sira
 
– 80 g pršuta
 
Priprema:
 
Brašno pomešati sa solju i praškom za pecivo i u to dodajte ostale mokre sastojke da dobijete testo malo gušće od onog za palacinke.
 
Zatim umešajte seckanu pršutu i izgnječen sir, pa izmešajte.
 
Dobijeno testo sipajte u kalup za mafine koji ste dobro nauljili i pobrašnili (ili obložili papirnim korpicama), pa pecite u predhodno zagejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
 
Prijatno!

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Povrće koje nikako ne treba jesti sirovo

Sirovo povrće i voće često je najbolji način za unos hranjivih materija, vitamina i minerala u organizam, jer mu se termičkom obradom gube blagotvorni efekti na naše zdravlje.

Toblerone moraju da promene izgled pakovanja

Proizvođači čokolade Toblerone moraju da uklone prikaz planinskog vrha Materhorn sa svog pakovanja, zbog toga što se većina proizvodnje premešta iz Švajcarske u Slovačku.