
Ideja za brzi ručak (a može i za večeru): Ćuretina u jogurtu sa pomfritom
Donosimo vam jedan zanimljiv recept, za obrok po želji.

Foto: Pixabay
Može biti ručak, a odlično će se uklopiti i u večeru.
U pitanju je fantastična kombinacija sastojaka - ćureće belo meso u jogurtu, a recept ima Coolinarika.
Potrebni sastojci:
– 500 g ćurećeg belog mesa
– 4 dl jogurta
– 100 g kačkavalja
– 100 g prezli
– 2 kašike peršuna
– biber, so, po ukusu
– malo ulja
Priprema:
Kačkavalj izrendati na krupno, peršun sitno iseckati, a meso iseći na šnicle.
U odgovarajućoj posudi izmešati kačkavalj, peršun i prezle.
Šnicle pobiberiti i posoliti po ukusu, umakati u jogurt i uvaljati ih u smesu sa kačkavaljem.
Vatrostalnu posudu premazati uljem, složiti pripremljene šnicle, preostali jogurt i smesu za paniranje preliti preko njih i pokriti aluminijumskom folijom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, pa skinuti aluminijumsku foliju i ostaviti šnicle da se zapeku.
Poslužiti uz pomfrit ili po želji.
Prijatno!
Podrži 021
021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Italijanski akademik tvrdi da je karbonara američka, a isto kaže i za parmezan i picu
28.03.2023.•
1
Italijanski akademik Alberto Grandi izazvao je kontroverzu tvrdnjom da je recept za karbonaru američki, kao i izjavom da jedino mesto na svetu gde se nalazi verodostojni parmezan je Viskonsin.
Najgora hrana za večeru: Povećava otpornost na insulin i usporava metabolizam
28.03.2023.•
2
Znamo da postoje određene namirnice koje ne treba jesti ujutro, ali mnogi ne uzimaju u obzir koliki uticaj na naše telo ima večera.
Viljamovka među pet najboljih žestokih pića na svetu
26.03.2023.•
2
Rakija viljamovka našla se među najboljim žestokim alkoholnim pićima na svetu.
Kako grickalice i slatkiši menjaju vaš mozak
26.03.2023.•
0
Nezdrava hrana preoblikuje vaš mozak kako biste se vraćali po još, pokazuje studija Maks Plank Instituta za istraživanje metabolizma u Kelnu nastala u saradnji s Univerzitetom Jejl.
Malo drugačija pasta za kremasti obrok: Sa spanaćem i pančetom
25.03.2023.•
0
Za sve ljubitelje testenine danas predlažemo kremasti obrok.
Zbog čega jaja iz Srbije i dalje ne mogu na tržište EU?
22.03.2023.•
3
Srbija i dalje ne može da izvozi kokošija jaja u EU, niti da prevozi preko te teritorije u treće zemlje.
VIDEO: Lak gulaš prema receptu Entonija Bordejna
21.03.2023.•
2
Entoni Bordejn bio je nadareni kuvar, pripovedač i pisac koji je gotovo dve decenije širom sveta vodio gledaoce kroz uzbudljiva istraživanja raznih kultura i kuhinja.
Roditelji, ovo su neke greške koje pravite kada je u pitanju ishrana deteta
20.03.2023.•
0
Briga o detetu podrazumeva i vođenje računa o njegovoj ishrani, a nutricionistkinja Prija Tiu podelila je nekoliko grešaka koje roditelji često prave.
Povrće koje nikako ne treba jesti sirovo
19.03.2023.•
3
Sirovo povrće i voće često je najbolji način za unos hranjivih materija, vitamina i minerala u organizam, jer mu se termičkom obradom gube blagotvorni efekti na naše zdravlje.
Ideja za sutrašnji ručak: Njoke sa paradajzom i sirom
17.03.2023.•
1
Ovo ukusno jelo pravi se u rerni, a preporučujemo da ga poslužite toplo.
Kako da odaberete pivo koje vam odgovara
17.03.2023.•
0
Stručnjaci objašnjavaju na šta treba obratiti pažnju kada tražite najzdravije pivo.
VIDEO: Egzotično jelo meksičke kuhinje - kavijar od larvi mrava
16.03.2023.•
0
Ako ste zainteresovani za otkrivanje jedinstvenih ukusa iz celog sveta, eskamoles bi moglo biti jelo koje će pobuditi vašu znatiželju.
Uklapa se u svaki obrok, lako se priprema: Svi razlozi zašto treba da jedete pirinač
15.03.2023.•
0
Vrsta pirinča je veoma mnogo, a ova raznovrsna hrana jedno je od ključnih jela na svačijem meniju.
Pet namirnica koje najčešće uzrokuju trovanje hranom
15.03.2023.•
0
Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) naveo je kojih pet namirnica najčešće uzrokuje trovanje hranom.
Popularni topli i hladni napici koji mogu povisiti krvni pritisak
14.03.2023.•
0
Krvni pritisak iznad 140/90 mmHg izlaže nas povećanom riziku od ozbiljnih zdravstvenih posledica, poput srčanog ili moždanog udara.
Ispijanje vode sa limunom: Pored brojnih prednosti, nosi i neke negativne efekte
13.03.2023.•
2
Ispijanje vode s limunom često se preporučuje kao čarobni lek za mršanje ili napitak koji održava zdravlje organizma.
Kremasta supa od đumbira i šargarepe: Ukusan način da se zagrejete tokom hladnih dana
12.03.2023.•
2
Ukoliko ste ljubitelj kremastih čorba, supa i potaža, ovo je recept koji obavezno treba da probate - krem supa od đumbira i šargarepe.
Ideja za slatki nedeljni doručak: Američke palačinke
11.03.2023.•
0
Nedelja je dan kada sebi možemo da dozvolimo male prestupe u dijeti.
Brz i ukusan recept za vikend dezert: Kakao kocke sa vanilom i kokosom
10.03.2023.•
2
Za ovaj ukusan, jednostavan kolač, poznat kao brownie, nije vam potrebno puno vremena.
Uhapšeni zbog "suši terorizma" u restoranima - pili iz zajedničke flaše soja sosa
09.03.2023.•
3
U Japanu su uhapšene tri osobe zbog namernog nemarnog ponašanja u suši restoranima, objavio je danas Gardijan.
Komentari 5
Steva
Jašta
Dema Gogić
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar