Ovo su najčešće guglani kolači i torte
Ovo je lista 10 torti i kolača koji se najčešće pretražuju na Guglu.
Foto: Pixabay
Pobedu je uverljivo odnela čokoladna torta. Drugo mesto zauzima Red Velvet (crvena baršunasta) torta, a treće mesto kolač od šargarepe. Kolač s bananom je na četvrtom mestu, a naopaka torta s ananasom, naročito popularna u Sjedinjenim Državama i Rusiji, zauzima peto mesto.
Švarcvald torta je na šestom mestu, torta sa sladoledom na sedmom, a kuglof na osmom mestu. Lemon Drizzle, kolač natopljen limunom, zauzeo je deveto mesto prema ukupnom broju mesečnih pretraživanja u celom svetu, a deseto mesto je pripalo torti Viktorija.
1. Čokoladna torta
Klasična torta napravljena od kakaa u prahu, brašna, šećera, jaja i mleka, često završena čokoladnom glazurom. Ova torta je obično okruglog oblika, iako nije pravilo, a može biti višeslojna ili jednoslojna.
2. Red Velvet torta
Ova je torta karakteristične crvene boje i pomalo kiselog okusa. Tradicionalno se priprema s kakao prahom i mlaćenicom i ima glazuru od krem sira. Sami birate da li će biti okruglog ili pravougaonog oblika, višeslojna ili jednoslojna.
3. Kolač od šargarepe
Kolač sa rendanom šargarepom često uključuje i suvo grožđe ili orahe, od začina se obično dodaje cimet, a torta se završava glazurom od krem sira.
4. Kolač od banana
Kolač od zgnječenih (pre)zrelih banana, brašna, šećera, jaja i ulja obično je začinjen aromom vanile i cimetom, a često i preliven šećernom ili glazurom od krem sira. Hleb od banane i kolač od banane su slični po tome što koriste zrele banane kao glavni sastojak, ali nisu ista poslastica. Kolač od banane je obično lakši i prozračniji od hleba od banana, a često je slojevit i obložen glazurom.
5. Naopaka ananas torta
Torta koja se priprema stavljanjem kriški ananasa i trešanja u karamelizovani šećer s maslacem na dno kalupa za tortu, a zatim prekriva smesom za kolač. Nakon pečenja se okrene naopako na tanjir kako bi voće završilo na vrhu.
6. Švarcvald torta
Ova klasična nemačka torta se sastoji od slojeva čokoladne piškote, šlaga i višanja. Nemojte da vas obeshrabri veći broj sastojaka jer je priprema zaista jednostavna.
7. Sladoled torta
Sladoled torta se po pravilu sastoji od slojeva sladoleda, piškote i čokoladne glazure. Zamrzava se cela i poslužuje hladna. Sladoled torte mogu biti različitih oblika i ukusa, u zavisnosti od toga koji kalup imate, ali i šta najviše volite kad su u pitanju sladoled i piškota.
8. Kuglof
Kuglof je kolač koji se peče u posebnom rebrastom kalupu koji mu daje karakterističan prstenasti oblik. Može se pripremiti s različitim dodacima, ali osnova je uvek otprilike ista, od brašna, šećera, jaja, mleka/jogurta i praška za pecivo.
9. Lemon Drizzle
Ovo je tradicionalni britanski kolač koji se obično poslužuje uz popodnevni čaj. Reč je o jednostavnom kolaču s dodatkom limunovog soka i rendane kore. Obično je preliven jednostavnom šećernom glazurom, a rezultat je lagan i sočan, ali i dovoljno sladak kolač s izraženim ukusom limuna.
10. Torta Viktorija
Ovo je još jedan klasični britanski desert koji se sastoji od dva dela mekane i prozračne svetle piškote, krema od maslaca i šećera (buttercream) i džema od bobičastog voća (jagode, maline). Obično je okruglog oblika i po vrhu se posipa šećerom u prahu.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Italijani dnevno naruče 14.000 kilograma pice
15.01.2025.•
1
Italija ima 40.000 picerija, od kojih je deset odsto njih u pokrajini Kampanija čiji je glavni grad Napulj, i još 15.000 restorana brze hrane u kojima se sprema pica za poneti.
VIDEO Odgajane isto a imaju različito meso: Jedna svinja jela koncentrat, druga prirodnu hranu
14.01.2025.•
0
Jedan profesor uzgojio je dve svinje u istim uslovima na farmi a razlika u ishrani koncentratom i prirodnim elementima bila je očigledna i u kvalitetu i količini masnoće na mesu.
Naplaćuju picu sa ananasom 120 evra da je niko ne bi naručivao
14.01.2025.•
2
Picerija "Lupa" u Norviču u Engleskoj naplaćuje havajsku picu sa šunkom i ananasom oko 120 evra (100 funti) sa ciljem da odvrati kupce da naruče tu vrstu pice.
Nemački sud: Dubai čokolada mora biti proizvedena u Dubaiju
14.01.2025.•
4
Sud u Kelnu presudio je da se samo proizvodi koji su zaista proizvedeni u Dubaiju mogu reklamirati kao Dubai čokolada.
FOTO: Vodu u kojoj su se kuvale kobasice prodaju za dva i po evra
14.01.2025.•
4
Norveški prvoligaš Bodo/Glimt u poslednjih nekoliko sezona etablirao se kao klub koji redovno učestvuje u evropskim takmičenjima.
Kajgana u hotelima se razlikuje od one koju pravite kod kuće: Evo u čemu je caka
13.01.2025.•
1
Jedan od omiljenih segmenata svakog putovanja, bez obzira na destinaciju, jeste hotelski doručak. U obilju hrane na švedskom stolu, većina gostiju prvo poseže za jajima, i to najčešće kajganom.
Njujork: Plan da svi učenici imaju besplatne obroke
12.01.2025.•
0
Svaki učenik u Njujorku mogao bi da dobije besplatan doručak i ručak u školi prema predlogu koji je objavila guvernerka Keti Hočul.
Pica ne mora uvek da bude nezdrava: Zdravija i veoma ukusna verzija
12.01.2025.•
3
Pravo je vreme za iskorišćavanje svestranog zimskog povrća, a jedno takvo je i karfiol.
VIDEO: Jedu vam se palačinke ali ne stoji kraj šporeta? Probajte one iz rerne
12.01.2025.•
3
Mnogi ljudi vole palačinke, ali sama pomisao da moraju stajati pored šporeta da bi ih napravili, odbija ih i radije posežu za nekim drugim desertom.
Žumance može biti različitih nijansi - evo šta to govori o kvalitetu jaja
12.01.2025.•
0
Jaja su mnogima omiljeni doručak i sigurno svi znamo da boja žumanceta nije uvek ista.
O New York Cookies svi pričaju: Donosimo vam recept za njih
10.01.2025.•
0
Ako volite poslastice i stalno ste u potrazi za novim receptima, a još ste i aktivni na društvenim mrežama, onda ste sigurno čuli za trenutno najpopularnije keksiće o kojima bruji ceo internet.
Naučnici utvrdili u koje doba dana je najbolje piti kafu
09.01.2025.•
4
Jutarnje ispijanje kafe moglo bi imati više zdravstvenih koristi od konzumacije napitka tokom dana, prema novom istraživanju, prenosi nemačka agencija dpa.
Kuvano vino: Kako ga napraviti i koja vina izbegavati?
07.01.2025.•
0
Praznični dani idealni su za zimske đakonije i napitke kao što je kuvano vino.
Vino više nije omiljeno među Francuzima - preferiraju pivo
07.01.2025.•
1
Potrošnja vina u Francuskoj sve više opada, a popularnost piva ubrzano raste.
Kako da sami napravite Ferero Roše kuglice - ovo je recept
07.01.2025.•
2
Jedan od najpoznatijih slatkiša na svetu definitivno su Ferero kuglice, poznate po svojoj teksturi i bogatom ukusu lešnika i čokolade.
Evo koliko dugo ruska salata može stajati u frižideru
07.01.2025.•
5
Ruska salata se priprema od povrća, majoneza, salame i jaja, što je čini vrlo osetljivom na kvarenje.
Crno vino - da li je zapravo toliko zdravo kao što se misli?
06.01.2025.•
1
Crno vino, kao jedna od osnovnih namirnica koje stručnjaci preporučuju kada je u pitanju zdrava mediteranska ishrana, moglo bi da ostane prošlost.
Posna trpeza za Badnji dan: Ovo je šest ukusnih predloga
05.01.2025.•
1
Donosimo vam recepte za šest posnih jela koja možete poslužiti ukućanima i gostima na Badnji dan.
Nastavnica srpskog iz Aleksinca svojim tortama pobeđuje na takmičenjima širom zemlje
05.01.2025.•
0
Profesorka srpskog jezika iz Aleksinca Branka Videnović poznata je i po svojim tortama.
Kokos štanglice sa četiri sastojka: Evo kako da napravite ukusan i zdrav desert
03.01.2025.•
1
Ako volite slatkiše, ali istovremeno se želite i da se zdravije hranite, svakako bi trebalo da isprobate jednostavni desert od kokosa.
Objavljena lista od 100 najnezdravijih namirnica: U vrhu je grickalica koju mnogi često jedu
30.12.2024.•
5
Magazin Eat This, Not That kreirao je listu najnezdravijih namirnica na svetu koja uključuje brojne grickalice koje rado konzumiramo, a uz to su i objasnili zašto ih treba izbegavati.
Komentari 2
TulipanNijedna nije
Lisa
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar