U Severnoj Makedoniji jedu najviše šećera u regionu, a najmanje u BiH

Građani Severne Makedonije jedu najviše šećera u regionu, pokazuje analiza potrošnje te namirnice u Evropi koju je objavio sajt "Landgeist" na osnovu podataka Organizacije UN za hranu i poljoprivredu.
U Severnoj Makedoniji jedu najviše šećera u regionu, a najmanje u BiH
Foto: Pixabay
Prema toj analizi, Makedonci godišnje pojedu 36,7 kilograma šećera, drugi u regionu su Hrvati sa 33,8, ispred Grka sa 31,6, Bugara sa 27,5, Srba sa 22,4 i Crnogoraca sa 21,2 kilograma.
Najmanji ljubitelji slatkiša u regionu su Slovenci sa 19,4 kilograma i stanovnici Bosne i Hercegovine sa 18,3 kilograma.
U Evropi najviše slatko jedu Belgijanci 48,3 kilograma i Poljaci 45,7, dok se najmanje slatkog konzumira u Luksemburgu, svega 10,8 kilograma.
 
Podaci sajta "Landgeist", koji potiču iz organizacije FAO, obuhvataju ne samo sirovi šećer, već i šećer u proizvodima koji ga sadrže. 
  • zztop

    08.04.2023 21:09
    Ma kakvo bre jedenje , više od pola završi u njihovim vinima ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.