Još uvek je sezona jagoda: Isprobajte preukusan griz desert

Sezona jagoda je u toku, a osim što ih jedemo sveže, možemo se poigrati različitim receptima.
Još uvek je sezona jagoda: Isprobajte preukusan griz desert
Foto: Pixabay (ilustracija)

Danas vam donosimo jednostavan, griz deset sa jagodama i kokosom.

Recept ima Coolinarika.

Sastojci:
 
400 ml mleka
2 kašike sećera
1 jaje
100 ml pavlake za kuvanje
4 kašike griza
20 g bele čokolade
1 kašika kokosa
200 g jagoda
Priprema: Mleko, pavlaku, griz, žumance, šećer, kokos i belu čokoladu pomešati, prethodno je na što sitnije seći. Staviti na šporet i mešati šest do osam minuta, ne više, dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati belance prethodno ulupano u čvrst sneg i opet sve fino izmešati. 
 
Raspodeliti smesu u četiri do šest čaša (zavisi od veličine). Malo sačekati, pa ukrasiti sa jagodama, kokosom i belom čokoladom. Možete dodati bademe, orahe ili šta već želite, po ukusu.
  • Marika

    03.06.2023 16:26
    Još da nam kažete gde da kupimo slatke jagode, ovo sve što se prodaje po pijacama i radnjama je bezukusno ili kiselo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti