Ovo je greška koju većina pravi i zbog koje se mleko brže kvari

Većina ljudi mleko odlaže u vrata frižidera, međutim prema stručnjakinji za bezbednost hrane Tesi Klark, to je najgore mesto sa skladištenje ove namirnice.
Ovo je greška koju većina pravi i zbog koje se mleko brže kvari
Foto: Pixabay

"Rok trajanja mleka može da se produži ako ga pravilno skladištite. Time smanjujete otpad, ali i osiguravate da ne morate tako često da kupujete sveže mleko", izjavila je Klark, piše net.hr.

Ona savetuje ljudima da ne čuvaju mleko, kao ni bilo koji drugi mlečni proizvod u vratima frižidera, jer se ona nalaze najdalje od rashladnog sistema.
"Mlečne proizvode uvek treba skladištiti u zadnjem delu frižidera gde je temperatura najniža. Time osiguravate da vaša hrana ima maksimalni rok trajanja", dodala je ona.
 
Mleko može da održi kvalitet i do pet dana duže od roka trajanja utisnutog na pakovanju, u zavisnosti od količine masti u njemu.  
 
Mleko s niskim udelom masti može da prekorači rok trajanja za 7 do 10 dana, dok masnije mleko može da se upotrebi od pet do sedam dana. 
 
Pokvareno mleko možete prepoznati po tome što ima grudice i kiselkasti miris.

Sirovo nepasterizovano mleko nije sigurno za konzumiranje nakon isteka roka ni pod kojim okolnostima.

Teme

mleko

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.