Ovo su greške zbog kojih vam punjene paprike nisu dovoljno ukusne, a mogu biti

Svaki dom ima svoj recept za punjene paprike.
Ovo su greške zbog kojih vam punjene paprike nisu dovoljno ukusne, a mogu biti
Foto: Pixabay

Neki kuvari u mesnu smesu dodaju sirov pirinač, dok je drugi prave na svinjskoj masti, ali svi se slažu da nadev mora biti sočan, piše Pun kufer.

Tajna sočnosti može biti u odabiru odgovarajuće vrste mesa, a kako bi se ono bolje sjedinilo s ostalim sastojcima, može se dodati i jaje.
 
Punjene paprike mogu se krčkati sa zaprškom ili u mešavini supe od povrća i koncentrata paradajza, a "klasičari" više vole da dodaju domaći sos od paradajza.
Ovo su najčešće greške zbog kojih ovo ukusno jelo ne ispadne onoliko savršeno koliko mogu da budu:
 
Kupujete pogrešnu vrstu paprika
 
Najbolje paprike za punjenje jesu paprike tanke kore, poput babura. 
 
Naravno, možete pokušati da eksperimentišete i s drugim vrstama, ali u tom slučaju ćete dobiti potpuno drugačije jelo od onog koje tradicionalno pripremaju mame i bake.
 
Birate pogrešno meso za punjene paprike
 
Iako svaka domaćica ima svoj recept, za smesu se najčešće koristi mešavina mlevenog mesa, pirinča i luka, a dodaju se i začini poput tucane paprike, bibera, soli, peršuna i belog luka u prahu. Može se ubaciti i jaje.
 
Čista junetina najčešće ispada previše suva, pa se koristi mešano mleveno meso. Dobra je razmera 70:30 u korist junetine. 
 
U slučaju da se ipak odlučite za čistu junetinu, najbolji izbor je meso od plećke. Neki kuvari za sočnost i aromu dodaju i sitno seckanu slaninu.
 
Paprike punite do vrha
 
Nakon što očistite papriku od semenki, napunite je smesom, ali nikada do vrha. Tokom kuvanja pirinaču raste zapremina, pa smesa može ispasti, a paprike popucati.
 
Na vrh mesne smese možete staviti i isečen komad paradajza jer, osim što smesa neće ispasti iz paprike, aroma će biti ukusnija.
Dodajete previše zaprške
 
Paprike spadaju u povrće koje se teže vari, a ako jelu dodate i masnoću iz nadeva, kao i dosta zaprške, postoji rizik da imate stomačne tekobe.
 
Lakša varijanta obroka podrazumeva manje zaprške ili brašno razmućeno u vodi, kojim se takođe može zgusnuti sok punjenih paprika.
 
Pogrešno pripremate pirinač
 
Razlog zbog kog su paprike kod nekih uvek bolje može biti i u načinu pripreme pirinča. Ako izaberete nekvalitetan pirinač ili ga prekuvate, rezultat će biti razočaravajuć.
 
Pirinač je najbolje dodavati sirov u smesu ili ga kratko kuvati, odnosno kratko ispržiti na ulju ili svinjskoj masti.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Jedna varijanta pite s krompirom ili krompiruše

Krompiruša je jedno od onih jela koje miriše na detinjstvo, na dom i jednostavnu, toplu kuhinju. Skromna, a bogata ukusom, ova pita idealna je za doručak, lagani ručak uz čašu jogurta, ili večeru.

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.