FOTO: Natpis ispred mesare naljutio neke: "Svaki dan hiljade nevinih biljaka ubiju vegetarijanci"

Natpis ispred jedne mesare u Edinburgu mogao bi se svideti mnogim uverenim mesojedima, ali neke bi mogao i naljutiti, kao što se to dogodilo u Škotskoj.
FOTO: Natpis ispred mesare naljutio neke: "Svaki dan hiljade nevinih biljaka ubiju vegetarijanci"
Foto: Pixabay
"Svaki dan hiljade nevinih biljaka ubiju vegetarijanci. Pomozite da stanemo na kraj nasilju i jedite meso", poruka je ispred mesare koja je osvanula na Fejsu i izazvala lavinu različitih komentara, piše LADbible.
Neki tvrde da je "mesar psihopata", drugi su primetili da i životinje jedu biljke, dok je jedan komentator istakao da, za razliku od životinja, biljke nemaju osećanja. Neko je stao u odbranu legitimiteta mesarskog zanimanja.
 
"Ti ljudi vode posao koji je u njihovim porodicama generacijama. To ne znači da svi moramo da jedemo meso. Ne može biti u redu da vegetarijanci vijore svoju zastavu, a mesojedi ne mogu da učine isto", smatra jedan od komentatora.
 
 
Vlasnik mesare koja je osnovana 1889. godine i od tada je u porodičnom vlasništvu zabavlja se reakcijama i kaže kako njegov natpis nije bio zlonameran i da ga treba shvatiti kao "blago zadirkivanje".
  • Vera

    09.09.2023 10:29
    pro et contra
    Vegetarijanac sam, ne iz nekog ubeđenja, nego prosto više volim povrće i voće. Kako god se uzme, čovek je najveći štetočina koji postoji. U pravu su komentatori koji kažu da su i biljke živa bića, to je svakako istina, a životinje se hrane takođe biljkama, prema tome ispada da su one najugroženije. I jedne i druge su nam potrebne, tako je i priroda uredila, pa ne treba biti militantan i isključiv, ma šta lično odabrali. Inače, što se insekata tiče, mislim da će oni nadživeti čovečanstvo i da ih treba početi jesti dok je još vreme (šalim se, naravno!) Za stare Rimljane, i bogate sladokusce skakavci u medu su bili specijalitet.
  • Bosanac

    04.09.2023 14:51
    Ko se naljutio? Neki vegani koji su zbog slabe ishrane razdražljivi i nervozni?
  • Rale

    31.08.2023 18:03
    Globalno
    Uzrok globalnog zagrevanja je sve manje zelenih površina i zelenila..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.