Smeđi limun iz 18. veka prodat za 1.600 evra

Smeđi limun, za koji se veruje da je star čak 285 godina, prodat je na aukciji u Velikoj Britaniji za 1.416 funti, odnosno nešto više od 1.600 evra.
Iz aukcijske kuće "Brettells Auctions" kažu da su limun pronašli sasvim slučajno, i to unutar starog ormarića iz 18. veka koji je bio fotografisan za prodaju.
 
Ormarić je donela porodica tvrdeći da je pripadao preminulom ujaku, a unutar ormarića bio je sakriven limun na kojem su ispisane ove reči: "Dao gospodin P Lu Franchini 4. novembra 1739. gospođici E Baxter".
"Mislili smo da bismo se mogli malo zabaviti pa smo limun stavili na aukciju s procenom od 40 do 60 funti", rekao je aukcionar Dejvid Bretel, koji se prijatno iznenadio kad je limun na kraju prodat za 1.416 funti.
 
S druge strane, ormarić iz 18. veka prodat je za oko 32 funte, a prema britanskom Sunu, smatra se da je ormarić vraćen u Englesku iz kolonijalne Indije kao romantični poklon.
No, to nije jedini primer neobičnog predmeta koji je na aukciji postigao tako visoku cenu. Još 2000. godine na aukciji je prodat napola pojedeni tost Džastina Timberlejka za više od 785 funti.
 
Osim toga, jedna žena je prodala žvakaću gumu koju je Britni Spirs sažvakala i ispljunula na koncertu u Vembli Areni 2000. godine, a pobednička ponuda bila je 10.000 funti.

Teme

limun
  • need for speed

    07.02.2024 10:23
    ........
    Samo je glupost bezgranična!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.