FOTO: Pokušao da prošvercuje 200 kg suvog mesa

Carinici su danas, 9. februara, na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 200 kilograma suvog mesa spakovanog u tovarni deo jednog kombija.

Slučaj je otkriven kada je na red za izlaznu kontrolu pristigao kombi domaćih registarskih oznaka koji se prema rečima vozača uputio ka Nemačkoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je izjavio da sem ličnog prtljaga ne prevozi ništa više.

Međutim, kada su carinici otvorili tovarni deo kombija radi detaljne kontrole, zaopahnuo ih je karakterističan miris suvog mesa koje vozač nije ni pomenuo.
 
Ubrzo je utvrđeno da se u teretnom delu kombija, među stvarima, kriju kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda i to: 130 kg goveđe pršute, 40 kg sudžuka i 30 kg suve ovčetine.
 
 
S obzirom da se radi o osetljivoj robi životinjskog porekla, neprijavljenoj, bez deklaracije i prevoženoj u nehigijenskim uslovima, o otkrivenom krijumčarenju je odmah obaveštena Granična veterinarska inspekcija.
 
Iz Carine podsećaju da putnici sa sobom mogu nositi hranu, ali u količini za koju je očigledno da je namenjena za lične potrebe i koja je pritom fabrički upakovana.
  • Lošmi

    10.02.2024 14:15
    Ćelija
    Zatvoriti ga sa celim tovarom i ne puštati dok sve ne pojede.
    Kuda ide ovaj svet kad je suvo meso predmet šverca.
  • Marko

    10.02.2024 10:08
    Težak kriminal
    staviti ga u ćeliju sa onim zločincem od pre nekog dana što je preneo džokavac u kifli
  • Radovan

    10.02.2024 09:27
    Svakodnevno prodje 7...8 kombija iz N.Pazara,Sjenice....Tutina i svaki nosi po 200kg suvog mesa.......tako vecim delom godine.
    U Austriji i Nemackoj imate prodavnice koje naprave ulaz za 10% a ostalo dodaju kako prodaju......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.