Iako hranjiv i upotrebljiv na razne načine, karfiol je dugo bio zapostavljena namirnica, a često i smatran "dosadnim" povrćem. Najčešće se stavljao u supu ili variva, ali postoji još mnogo načina da se u njemu uživa kao u prilogu ili glavnom jelu.
Niskokaloričan je, a često se koristi kao zamena za pirinač, pire krompir ili testo za picu. Mleveni karfiol, poznat i kao pirinač od karfiola, postao je popularan izbor u ishrani sa malim udelom ugljenih hidrata. Zato je tu recept za brzu, domaću picu s testom od karfiola.
Ovu opciju biraju mnogi koji paze na ishranu i kilograme, a koji i dalje žele sebi da naprave mnogima omiljeno jelo.
Potrebni sastojci
- karfiol
- jaja
- gauda
- so, biber, beli luk u granulama
- ulje
- nadev po želji
Kako se priprema
Operite karfiol, očistite i usitnite u multipraktiku. Usitnjen karfiol kratko popržite na ulju, začinite po želji i prohladite. Kad se prohladi, dodajte mu jaja i rendani sir. Smesu prebacite na papir za pečenje pa oblikujte u oblik pice. Testo pecite u rerni pa tek kad promeni boju dodajte dodatke po želji. Vratite u rernu na još nekoliko minuta, dok se sir ne otopi.
OGLASI RADNO MESTO! Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.
Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.
Komentari 3
Kiler
Ч
Nema šanse
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar