Ovo su najbolji svetski muzeji

Istraživanje koje je sproveo "TripAdvisor", američki turistički portal, otkrilo je koji su to najbolji svetski muzeji.
Ovo su najbolji svetski muzeji
Foto: Pixabay
Do imena najboljih došli su na osnovu podataka o njihovoj posećenosti. 
 
Prvo mesto već treću godinu zaredom zauzima "Metropolitan Museum of Art" na Menhetnu. Muzej osnovan 1870. godine, i ove godine je najposećeniji zahvaljujući svojoj neverovatnoj kolekciji, gde neke umetnine datiraju i od pre nekoliko hiljada godina.  
 
Ipak, ovo nije jedini uspeh njujorških muzeja. Drugi najposećeniji na svetu nalazi se takođe u Njujorku. Reč je o "National WWII Museumu", dok treće mesto zauzima "Musee d'Orsay" u Parizu. 
 
Među muzejima koji su ušli u top 10 su "The Art Institute of Chicago", njujorški "The National 9/11 Memorial & Museum" i "National Museum of Anthropology" (Museo Nacional de Antropologia) u Meksiko Sitiju. Na 10. mestu je londonski "V&A" koji je preuzeo primat od "British Museuma", koji je prošle godine bio najbolje rangiran u Velikoj Britaniji. 
 
Ono što je zanimljivo jeste da je slavni "Musee du Louvre" zauzeo tek 13. mesto, a "Van Gogh Museum" tek 17. 
 
Ono što je zanimljivo za ovogodišnje istraživanje jeste da je čak pet britanskih muzeja ušlo u prvih 25. 
 
"I ove godine se pokazalo da Velika Britanija ima najviše posećenih muzeja od svih ostalih evropskih zemalja", izjavila je portparolka "TripAdvisor" Hejli Koleman, i dodala: "To samo dodatno govori koliko je Velika Britanija posećena i koliko turista putuje upravo tamo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja