15.000 ljudi odmara na Zlatiboru

Turistički promet na Zlatiboru veći je od početka ove godine za 20 odsto i očekuje se da će na tom nivou i ostati, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović.

Turistički promet na Zlatiboru veći je od početka ove godine za 20 odsto i očekuje se da će na tom nivou i ostati, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Darko Đurović.

Na Zlatiboru je sada oko 15.000 posetilaca, a nove snežne padavine koje su najavljene će omogućiti nastavak skijaške sezone. Zlatibor svake godine proširuje ponudu, rekao je Đurović i dodao da je u ovoj sezoni najznačajnija inovacija šestosedna žičara na ski centru Tornik, koja u toku leta služi i za panoramsko razgledanje, a nova je i tjubing staza na Ogrevici.

Uvedeno je i 10 organizovanih izleta za posetioce, što samo po sebi govori o značaju destinacije, kaže Đurović. Zlatibor ponudu obogaćuje i velnes i spa programima, stalno se grade i novi hoteli i renoviraju postojeći. Tako će hotel "Olimp" imati velnes ponudu na više od 1.000 kvadratnih metara sa zatvorenim bazenom, auskoro se završavaju i hotel "Tornik", kao kompleks "Hemel", najavio je Đurović.

On je dodao da se povećava i broj programa zdravstvenog turizma, pa je sve popularniji program mršavljenja za decu "Čigotica". Stalno se proširuje i program kulturno-zabavnih sadržaja, kao što su izložbe ili književne večeri.

  • da ne kazem

    15.01.2011 22:05
    Pobogu, odakle sad taj izraz "odmara"? Ovde je to oduvek bio povratni glagol - odmarati SE. Dolazi nam i novi jezik, vec i zvanicno? Nije nam dosta vizanijskih crkava i svetih pijancenja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.