Gej frendli hoteli u Crnoj Gori

Na hotelima, koji su članovi Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), biće postavljene pločice u duginim bojama, koje će ih označiti kao prijateljski nastrojene prema gejevima.
Na hotelima, koji su članovi Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), biće postavljene pločice u duginim bojama, koje će ih označiti kao prijateljski nastrojene prema gejevima.

Ta odluka će doprineti prepoznavanju Crne Gore kao turističke destinacije koja je tolerantna i nema granica kada su u pitanju njihovi gosti, a u ovom slučaju LGBT turisti koji bi želeli letovati u Crnoj Gori.

Postavljanje pločica u duginim bojama označiće hotel kao gej prijateljski i tako omogućiti LGBT turistima, koji dolaze u Crnu Goru, da izaberu one hotele u kojima neće imati problema samo zbog toga što pripadaju drugačijoj seksualnoj orjentaciji. Gej prijateljski hoteli već postoje u svim svetskim turističkim destinacijama.

Direktor CTU Žarka Radulović je istakao da nikada nije bilo razlika u tretmanu gostiju i da su do sada gosti hotela bile i osobe LGBT populacije, prema kojima ovo Udruženje nema nikakvih rezervi.

Direktor LGBT foruma Progres Zdravka Cimbaljević je pohvalio ovako pozitivan pristup CTU-a, što, kako je ocenio, pokazuje da u Crnoj Gori postoji volja da se turizam razvija, a pre svega da se poštuju prava svih pojedinaca društva, pa i pripadnika LGBT populacije.

  • 12.08.2012 15:53
    Sta sve rade za novce, a ne rade ono sto treba za pravi turizam
    za pravi turizam se mora koristiti glava i jos pride fizicki raditi
    ovako je bolje, napise se za koga je hotel i lezeih u ladovini....
  • stefan

    07.08.2012 23:47
    kad nema nikog i gay-prijatelji su dobri
    niko normalan nebi isao u crnu goru...njihov turizam propada, jel nikada nisu bili turisticka destinacija, sve sto znaju je da opljackaju onog ko ima... nebi crnogorci tek tako zvali gejeve da im se turizam razvija
  • LimanacNS

    07.08.2012 11:43
    Interesantno
    Gejevi se ubiše od dokazivanja da su isti kao drugi, a onda izmišljaju parade, oznake, doznake da se zna da je nešto povoljno za njih. Ako je već hotel gej frendli, da li mora da se posebno označava? Jesu li oni toliko posebni i bitni da ćemo svi morati da znamo ko su i šta su, da bi se na poseban način prema njima odnosili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja