Da li ste čuli za "Lažijadu"?

Neobična manifestacija "Lažijada", koja se 9. avgusta održava u mestu Drlače kod Ljubovije, okuplja svake godine veliki broj posetilaca zainteresovanih da se takmiče u nesvakidašnjim disciplinama.
Neobična manifestacija "Lažijada", koja se 9. avgusta održava u mestu Drlače kod Ljubovije, okuplja svake godine veliki broj posetilaca zainteresovanih da se takmiče u nesvakidašnjim disciplinama.

Jedno od glavnih takmičenja na "Lažijadi" jeste nadmetanje u lažima u kojem, osim takmičara, uživa i veliki broj posmatrača. Međutim, osim ove, "Lažijada" organizuje i takmičarske igre u disciplinama kao što su nošenje sopstvene žene na 50 metara i takmičenje u brzom ispijanju piva.

Osim toga, brojni zainteresovani takmičiće se i u nešto tradicionalnijim disciplinama kao što su nadvlačenje konopca, trčanje u džaku i bacanje kamena s ramena.

Za pobednike su obezbeđene simbolične novčane nagrade, dok najboljeg u disciplini nošenja sopstvene žene na 50 metara očekuje pečeno prase.

Kako navode u Turističkoj organizaciji Ljubovije, manifestacija se ove godine održava jubilarni, dvadeseti put. Kako iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i posetilaca, "Lažijada" je odavno prevazišla lokalne okvire. Manifestaciju organizuje Društvo lažova "Drlače".

  • B

    08.08.2012 17:36
    Redovna pojava
    Svaki govor naših političara je svojevrsna lažijada, o ekonomistima da i ne govorim.
    Lažijade u privatnom životu su obično japajajskog tipa ("Kad sam mu JA rekao, pa sam onda JA uradio ovo, pa sam JA uradio ono...".) ili švalersko hvalisavog tipa.
    Tako daovo nije ništa posebno, samo institucionalizacija jedne svakodnevne pojave.
  • scorpagon

    08.08.2012 16:16
    srbijada-lažijada :-)
    Pogledaš vesti iz zemlje, prenos parlamenta, predizbornu kampanju i imaš LAŽIJADU cele godine pa čak i decenije ako ne i više!
    p.s. inače puna podrška za manifestaciju u Drlači kod Ljubovije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja