Kapsule za spavanje na aerodromu Abu Dabi

Aerodrom Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dosetio se kako da omogući putnicima odmor nakon napornih letova i to odmorom u kapsulama zvanim GoSleep.
Aerodrom Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima dosetio se kako da omogući putnicima odmor nakon napornih letova i to odmorom u kapsulama zvanim GoSleep.

Tvorac kapsula za spavanje je finska dizajnerska kompanija Kavamura-Ganjavian, specijalizovana za izum praktičnih sprava i dodataka u domaćinstvu.

Kapsule nude potpunu privatnost, opremljene su udobnim ležajevima i zvučno izolovane, a putnici ih mogu iznajmiti po ceni od 10 evra na sat i platiti ih kreditnom karticom. Nakon što instaliraju još 35 kapsula, zaposleni na aerodromu omogućiće gostima i pristup internetu, mesto za prtljag kao i kablove za punjenje telefona,tableta i sličnog. Za sada je 10 kapsula GoSleep smešteno na terminalu 3 i Terminalu 1.

GoSleep može poslužiti samo kao stolica, a želite li se odmoriti vrlo lako ćete to postići uz samo par klikova dugmića. Tada se ona pretvara u ležaj, a preko nje se spuštaju pokretne roletne koje stvaraju senku. Kapsule imaju odličnu zvučnu izolaciju, pa buka na terminalima umornim putnicima neće nimalo smetati.

Hoteli koji nude kratkotrajan smeštaj u sklopu aerodroma pokazali su se uspešnim u Japanu, gde velik broj poslovnih ljudi koristi vreme između letova kako bi odremali.

Ranije ove godine Moskva je postala prvi grad na svetu s hotelom koji nudi smeštaj u kapsulama za spavanje, a uključuje 50 različitih kapsula u koje stane i do troje ljudi. U Španiji su "modularne spavaonice" na aerodromu u Barseloni opremljene i privatnim WC-om.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja