FOTO: Najluđe pijace u Aziji

Veoma šarene i živopisne pijace jedna su od znamenitosti koje najviše mame turiste u Aziju. Ovo je lista od pet najkarakterističnijih mesta gde može da se kupi sve od igle do lokomotive.
Veoma šarene i živopisne pijace jedna su od znamenitosti koje najviše mame turiste u Aziju. Ovo je lista od pet najkarakterističnijih mesta gde može da se kupi sve od igle do lokomotive.

"Pondy bazaar"

Gužve definišu ovu izuzetno bučnu i šarenu pijacu u Čenaju - komercijalni čvor grada. Užurbani lokalci čine najveći deo te zakrčene "jame" u Južnoj Indiji.

"Wanchai" mokra pijaca

Ovaj klizav prolaz nudi kratak, ali intenzivan uvid u lokalni život Hong Konga. Ako se prošetate (ili okliznete) ovom ulicom, možete da vidite organe raznih životinja koje nikad niste ni pomišljali da pojedete.

Zmijska uličica

Ova tradicionalna kineska pijaca u Tajvanu poznata je po čudnoj ponudi, od krvi kornjače do vina od jelena. Najpoznatija poslastica je - zmija, koja može da se konzumira sa alkoholom ili u supi.

"Dong xuan" pijaca

Ovaj market u Hanoju manje je raj za kupoholičare, a više mesto za ludilo. Na tri sprata pijaca je nakrcana od poda do plafona svim i svačim od morske hrane do tekstila.

"Bang nam pheung" plutajuća pijaca

Suprotno od svog naziva, ova pijaca u Bangkoku ne pluta, tako da turisti retko zalaze tamo. Napravljena je po lokalnom ukusu i ima široku ponudu lokalne hrane i događaje usmerene ka zajednici.
  • yx

    27.06.2013 12:15
    Povrać, povrać!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.