"XL" klasa za gojazne u avionima

Malena samoanska aviokompanija, Samoa Air, najavila je uvođenje "XL" klase za krupnije putnike, koja će uključivati proširene redove i specijalne rampe koje će putnicima pomagati da dođu do svojih sedišta.
Malena samoanska aviokompanija, Samoa Air, najavila je uvođenje "XL" klase za krupnije putnike, koja će uključivati proširene redove i specijalne rampe koje će putnicima pomagati da dođu do svojih sedišta.

Ta kompanija poznata je i po tome što je prošle godine postala prva aviokompanija na svetu koja naplaćuje putnicima karte na osnovu njihove težine, umesto da ima fiksnu cenu za svako sedište, prenosi "Klix".

Izvršni direktor, Kris Lengton, naveo je kako su se ove mere pokazale uspešnim te da kompanija sada želi da uvede nove usluge, kako bi putnici teži od 130 kilograma mogli da putuju u većem komforu.

"Često se dešava da je ovim putnicima otežan pristup sedištima te da, kada se konačno uguraju na sedište, nemaju prostora za noge. Mi nemamo veliku flotu aviona, ali želimo da napravimo nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi. Sedišta će nalikovati na trosed", rekao je Lengton, dodavši kako će redovi u novoj klasi biti prošireni za 30 do 35 centimetara i da će napraviti posebne rampe za lakši pristup sedištima.

On predviđa da će njihov potez slediti i druge aviokompanije. "Kada već imamo različite veličine odeće i drugih stvari, zašto ih ne bismo imali i u avioindustriji", kaže Lengton.

Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da Samoa ima jednu od najviših stopa gojaznosti na svetu, što dovodi do rastućeg nivoa srčanih oboljenja, dijabetesa i moždanih udara u ovoj pacifičkoj zemlji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.