Otvoren Mamut park u Kostolcu

Danas je otvoren Mamut park u okviru Arheološkog parka "Viminacijum" u Kostolcu.
Danas je otvoren Mamut park u okviru Arheološkog parka "Viminacijum" u Kostolcu.

Direktor Arheološkog parka "Viminacijum" dr Miomir Korać objasnio je ranije da to neće biti "obični" park već park koji će biti ukopan u podzemlje, u prirodnom ambijentu u kome je mamutica mirovala milionima godina.

"Rešili smo da ne bude sama pa će joj se u tom parku pridružiti i četiri mamutića koji su otkriveni i prošle godine a sve sa željom da će se deca, ali i naučnici, radovati kada vide bića koja su nekada živela ovde", rekao je Korać.

Pažnju stručne javnosti Arheološki park "Viminacijum" privukao je pre dve godine kada su u njemu otkrivene kosti nekoliko runastih mamuta mlađih od Vike koja je otkrivena 2009.

Paleontološki park predstavljaće sastavni deo arheološkog parka koji već godinama privlači pažnju stručne javnosti i posetilaca i "oslikavaće" klimu, floru i faunu doba kada su živeli mamuti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja