Dva miliona ptica selica završilo u loncu

Više od dva miliona ptica selica ubijeno je prošle godine na Kipru kako bi bile poslužene kao delikates u lokalnim restoranima, saopštilo je danas kiparsko društvo za zaštitu ptica.
Više od dva miliona ptica selica ubijeno je prošle godine na Kipru kako bi bile poslužene kao delikates u lokalnim restoranima, saopštilo je danas kiparsko društvo za zaštitu ptica.

Prošlogodišnje brojke ukazuju na dosad najgori pomor ptica od kada je pre 10 godina počelo njihovo praćenje, navodi se u saopštenju kiparskog ogranka međunarodne organizacije BirdLife.

Kipar se nalazi na glavnom putu ptičjih migracija između Evrope i Afrike. Svakog proleća i jeseni, na hiljade ptica - mahom ptica pevačica, od crnoglave grmuše do crvendaća, bivaju žrtve lovokradica.

Ptice se hvataju mrežama ili lepkom, a služe se pečene ili u salamuri.

Iako je njihov lov zabranjen, kiparske vlasti tek treba da sprovedu široki plan borbe protiv lovokradica, navodi se u saopštenju BirdLife-a.

  • 11.03.2015 12:57
    ne plaše se ni ptičije gripe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.