VIDEO: Dečak pogođen harpunom u glavu preživeo

Jedan tinejdžer iz Majamija koji je početkom juna nesrećnim slučajem pogođen harpunom u glavu čudom je preživeo, a hirurzi koji su uspeli da mu izvade iz lobanje komad metala dugačak jedan metar kažu da će se u potpunosti oporaviti.
Jedan tinejdžer iz Majamija koji je početkom juna nesrećnim slučajem pogođen harpunom u glavu čudom je preživeo, a hirurzi koji su uspeli da mu izvade iz lobanje komad metala dugačak jedan metar kažu da će se u potpunosti oporaviti.

Šesnaestogodišnji Jaser Lopez oporavlja se u Džekson Memorijal bolnici gde će verovatno imati još jednu operaciju.

On je s drugarima bio na čamcu, kada je harpun u rukama jednog od dečaka slučajno opalio i prošao kroz mozak Lopezu. Harpun je Lopeza pogodio svega nekoliko centimetara iznad desnog oka, a njegov vrh izašao je na potiljku.

Iako je dečak bez svesti dovezen u bolnicu Rajder, nekoliko minuta kasnije se probudio i počeo da viče. Kako bi sprečili da usled bola izazove novu povredu, lekari su ga uspavali.

Spasilački tim prvo je skratio dugački harpun, kako bi dečak uopšte stao pod CT skener. Za čudo, ispostavilo se da su vitalne strukture i krvni sudovi u mozgu ostali netaknuti.

Usledila je tročasovna operacija, a Lopez se sada uspešno oporavlja. Ipak, na rehabilitaciji će morati da provede naredna dva do tri meseca.

Lekari prognoziraju da će imati slabost u levoj ruci i nozi, ali budući da je dešnjak, to se neće odraziti značajnije na njegovo funkcionisanje.

  • Sremcina

    20.06.2012 13:15
    @100 Evra

    Ako se seti.
  • 20.06.2012 11:22
    Mozda su nesretni Jaser i Zabac neki rod...
  • 100 evra

    20.06.2012 11:02
    Imace dobru pricu za unuke:)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.