Dečak možda neće doživeti maturu

Dejvidu Lengtonu Gilksu (16) je ostalo još samo nekoliko nedelja života. On je odlučio da to hrabro prihvati i proživi preostale dane najbolje što može, nadajući se da će dočekati i matursko veče.
Dejvidu Lengtonu Gilksu (16) je ostalo još samo nekoliko nedelja života. On je odlučio da to hrabro prihvati i proživi preostale dane najbolje što može, nadajući se da će dočekati i matursko veče.

Dejvid umire od tumora na mozgu. On se protiv opake bolesti hrabro borio pet godina, ali kada su mu doktori nedavno saopštili da mu je ostalo još samo nekoliko nedelja života, odlučio je da prestane sa terapijama i iskoristi preostale dane najbolje što može, što je zadivilo njegove roditelje i doktore koji su se brinuli o njemu, piše Dejli Mejl.

Pre mesec dana Dejvid je dobio dijagnozu da mu se tumor povukao. Međutim, prvi sledeći snimak je pokazao da se ponovo vratio i ozbiljno proširio.

Dejvid je hrabro prihvatio svoju sudbinu.  "Ne možeš ih sve pobediti!", rekao je i odlučio da se fokusira na svoje predstojeće matursko veče, za koje lekari kažu da će biti čudo ako doživi.

Dejvid je dobio tumor na mozgu sa 11 godina i da je ranije bio otkriven, bio bi duplo manji i tinejdžer bi imao veće šanse da preživi.

Dejvid vreme provodi najbolje što može, uživa u kuvanju i igranju sa porodicom, a nedavno je išao i na surfovanje.

"On je tako hrabar, moj sin ima još planova, a strah me je da neke neće doživeti", ispričala je mladićeva majka.

  • Nezavisni Vojvodjanin

    26.06.2012 07:10
    dete......
    zivot je nekada zaista vrlo surov.No comment dalje.....vrlo tuzno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.