Izdašan ručak u jednoj šerpi: Grašak sa piletinom i šampinjonima

Da bi ručak bio savršen, nema potrebe za komplikovanim i egzotičnim receptima, sve može da stane u jednu šerpu.
Izdašan ručak u jednoj šerpi: Grašak sa piletinom i šampinjonima
Foto: Screenshot (Youtube/Cooking with the Coias)

Takav je recept za ukusno i izdašno jelo - grašak sa piletinom i šampinjonima.

Sastojci (za 4 osobe):

  • 500 g pilećeg belog mesa (ili bataka bez kostiju)
  • 300 g šampinjona
  • 400 g graška (svežeg ili smrznutog)
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike ulja ili maslinovog ulja
  • 1 kašika brašna (po želji, za zgusnuće)
  • 200 ml paradajz sosa ili pasiranog paradajza
  • 500 ml pilećeg bujona ili vode
  • so, biber, suvi začin po ukusu
  • peršun (svež, za posipanje)

Priprema:

Priprema mesa i povrća: Pileće meso iseći na kockice, posoliti i pobiberiti. Šampinjone oprati i iseći na listiće. Luk i šargarepu iseckati na sitno, beli luk usitniti.

Prženje mesa: U šerpi zagrejati ulje. Dodati piletinu i propržiti dok ne dobije blagu zlatnu boju, pa izvaditi sa strane.

Povrće: Na istom ulju propržiti crni luk i šargarepu dok ne omekšaju. Dodati beli luk i šampinjone, pa dinstati 5 minuta.

Spajanje: Vratiti piletinu u šerpu, dodati grašak i promešati. Posuti kašikom brašna i kratko propržiti (ako želite gušće jelo).

Kuvanje: Dodati paradajz sos i bujon, promešati i kuvati na srednjoj vatri 20–25 minuta, dok grašak i meso ne omekšaju.

Završetak: Po potrebi dosoliti i pobiberiti. Posuti seckanim peršunom.

Predlog serviranja: Najlepše ide uz pire krompir, pirinač ili parče domaćeg hleba.

OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti