Novosadski informativni portal 021

Život

Posle treninga dobro je piti čokoladno mleko

Sportisti koji tokom ili nakon vežbanja piju čokoladno mleko mogu se jednako brzo pa čak i brže oporaviti od težih napora kao kad bi pili sportske napitke, pokazalo je novo istraživanje.

Seljani iz osvete ubili 300 krokodila

Meštani jednog sela u Indoneziji, naoružani noževima, čekićima i toljagama, ubili su svih 292 krokodila iz osvete zbog smrti muškarca, kojeg je ubio krokodil na jednoj farmi krokodila, izjavio je lokalni zvaničnik.

Hrana koja smanjuje apetit

Postoje brojni načini kojima možete sprečiti prejedanje, od toga da jedete sporo, dobro žvaćete svaki zalogaj, do toga da jedete više manjih obroka tokom dana.

Pacovi ugrožavaju koralne grebene

Pacov nije stvorenje koje bismo povezali sa koralnim grebenima, ali naučnici tvrde da te životinje direktno ugrožavaju ove ekosisteme, prenosi BBC.

Britanske škole proteruju suknje zbog rodne ravnopravnosti

Učenice u Engleskoj će uskoro morati da se oproste od tradicionalnih školskih uniformi i suknje će zameniti pantalonama, jer uprave obrazovnih institucija u ovoj državi nastoje da odaberu rodno neutralan oblik oblačenja, koji će biti prihvatljiv i transrodnim studentima.

Kako prepoznati hipohondra

Da li poznajete osobu koju muči strah od teške i ozbiljne bolesti? Preterano reaguje na svaki i najmanji simptom? Stalno traži pomoć lekara i konsultuje se oko baš svake boljke?