Novosadski informativni portal 021

Život

Turisti uništili čuveni izvor u Jeloustonu

Čuveni izvor vrele vode u Nacionalnom parku Jelouston promenio je boju i od tamno plave postala je nadrealno zelena i žuta, a uzrok je to što su turisti u proteklih 50 godina bacali kovanice.

Pariz se bori protiv buke

Više od 10 odsto Parižana u svakom svakodnevno je izloženo štetnim efektima buke, ali su gradske vlasti odlučile da se sa tim problemom uhvate u koštac "naoružane" planom koji predviđa sporiju vožnju, ograničavanje saobraćaja i obnavljanje asfalta.

Danas je svetski dan spavanja

Svetski dan spavanja obeležava se danas pod sloganom "Čvrst san, obilje zdravlja i sreće" ("When sleep is sound, health and happiness abound").

Iz fotelje na Mont Everest

Većina nas nikada neće otići u Nepal, gde se uzdiže naviši vrh na svetu, Mont Everest, ali zahvaljujući Googleovom servisu Street View moguće je upoznati se sa ovim, možda najnepristupačnijim predelom na planeti iz udobnosti svoje fotelje.

VIDEO: Kolibri koji "hrče"

Iako je hrkanje specifično za sisare, a ne za ptice, ovaj kolibri je svoje buđenje iz hibernacije popratio smešnim zvukovima sličnim hrkanju.

Izbegavajte ovu hranu pre seksa

Hrana koju konzumiramo može imati pozitivan, ali i negativan uticaj na seks, tako da je veoma bitno šta izaberemo od hrane kada planiramo vatrenu noć.

Srbija druga po broju smrti od raka dojke

Broj obolelih od raka dojke u Srbiji je sličan prosečnom broju obolelih od tog maligniteta u evropskim zemljama, ali je Srbija na drugom mestu po broju smrtnih slučajeva od ove bolesti.

Idealan seks traje...?

Koliko traje seks koji se stručno označava kao dobar ili poželjan, a šta je prekratko ili predugo odgovorili su seks eksperti...