Novosadski informativni portal 021

Život

Marihuana poboljšava mentalne funkcije sredovečnih

Mentalne funkcije sredovečnih ljudi, koji su povremeno koristili nelegalne "lake" droge, nisu ništa gore, nego su čak neznatno i bolje, od mentalnih funkcija njihovih vršnjaka koji nikad nisu koristili drogu, utvrdili su britanski stručnjaci s londonskog Kingz koledža.

Novogodišnji običaji širom sveta

Nova godina je tradicionalno vreme okupljanja - porodičnog, sa prijateljima, na organizovanim proslavama, žurkama i to u svečanim haljinama i odelima u dekorisanim enterijerima. Svaka zemlja ima i poneku specifičnost, ali je suština ista.

Bordel posvećen SF-u

Amerikanac Denis Hof planira da otvori bordel sa "damama" iz naučno-fantastičnih knjiga i filmova.

Gazirana pića uzrokuju agresivnost

Istraživanjem koje je sprovedeno na 1.878 tinejdžera iz 22 škole u Bostonu, starosti od 14 do 18 godina, dokazana je povezanost konzumiranja slatkih gaziranih pića i agresivnosti.

Indijci "gaje" svoje mostove

Stanovnici severoistočne indijske države Meghalaje ne grade mostove već ih "gaje" u kišnim šumama, odnosno prave mostove od prastare loze i korenja drveća, koji se protežu vodoravno preko reka i potoka stvarajući čvrstu lestvičastu konstrukciju.

Svakog dana jedno dete u Srbiji oboli od raka

U Srbiji skoro svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno od njih umre od te bolesti, dok se 60 odsto obolele dece uspešno izleči, saopštilo je danas Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

VIDEO: Tuku se jastucima da se reše stresa

Stotine Kineza "naoružanih" jastucima na kojima su napisana imena njihovih šefova ili profesora učestvovalo je u Šangaju, petu godinu za redom, u masovnoj tuči jastucima čiji je cilj oslobađanje od stresa.

FOTO: Otvoren hotel na Staroj planini

Na Jabučkom ravništu, koje se nalazi na knjaževačkoj strani Stare planine ispod Babinog zuba, otvoren je hotel "Stara planina", koji je predstavljen kao jedan od najsavremenijih hotela u Srbiji.

Smanjili kapacitet feribota zbog debelih putnika

Feribot služba američke savezne države Vašington, najveća u SAD, pribegla je smanjivanju kapaciteta svojih brodova zbog novih propisa koji ukazuju da su Amerikanci sve deblji i da bi se plovila zbog toga mogla prevrnuti.

Dokazano: Što nas ne ubije, jača nas

Ljudi koji su u životu proživeli veliki gubitak lakše se nose s nedaćama, nesrećama i nepredvidivim događajima, a u svakodnevnici su pod manjim stresom od ostalih tvrde psiholozi.

Grupnjak sve popularniji među tinejdžerima

Značajan broj tinejdžerki učestvuje u nesporazumnom grupnom seksu, pokazali su zabrinjavajući rezultati najnovijeg istraživanja koje su sproveli stručnjaci sa Univerziteta u Bostonu, SAD.