Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ponovo zvižduci hrvatskom vrhu u Kninu

Obeležavanje Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 19. godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja" u Kninu, i ove godine obeležili su zvižduci najvišim državnim zvaničnicima.

Plate smanjiti 25%, a penzije 20%

Unija poslodavaca Srbije smatra da plate u javnom sektoru moraju da se smanje za 25 odsto, a penzije za 20 procenta da bi smanjenje imalo efekta.

Žitište: Radnici Agroživa najavili blokadu rada opštine

Radnici kompanije "Agroživ" u stečaju iz Žitišta, koji zbog neisplaćenih zarada i nerešenog socijalnog programa štrajkuju 12 nedelja, zatražili su danas od opštinskih čelnika da pomognu u rešavanju problema, ili će, u suprotnom, blokirati rad lokalne samouprave.

Zabrana leta evropskim avio-kompanijama preko Rusije?

Rusija bi mogla uvesti ograničenja ili zabranu evropskim avio-kompanijama na korišćenje trans-sibirskih ruta, kao odgovor na evropske sankcije Moskvi zbog Ukrajine, što bi povećalo troškove letova avio-prevoznika iz Evrope prema Aziji, piše danas ruski poslovni dnevnik "Vedomosti".

LinkedIn mora da isplati radnicima sav prekovremeni rad

Poslovna društvena mreža LinkedIn pristala je da isplati odštetu i zaostale plate u iznosu od skoro šest miliona dolara za 359 sadašnjih i bivših radnika, nakon što su američki istražitelji utvrdili da zaposlenima nije isplatila prekovremeni rad.

Gaza: Počelo trodnevno primirje

Trodnevno primirje između palestinskog radikalnog pokreta Hamas i Izraela u pojasu Gaze stupilo je na snagu jutros u 8 časova po lokalnom vremenu.

Odžaci: Ekolozi iz protesta odbili novac

Ekološki pokret Odžaka odbio je sredstva koja su ovoj organizaciji dodeljena na konkursu odžačke opštinske uprave jer su neke organizacije dobile značajno više sredstava od očekivanih.

Srbiji nedostaje 200 sudija

Sudovima u Srbiji nedostaje oko 200 sudija, a najveći broj, čak oko 160, nedostaje osnovnim sudovima, izjavio je predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević.

Bez brige, moći ćemo da pečemo rakiju u EU

Novi zakon o jakim alkoholnim pićima, koji se trenutno priprema kao deo procesa usklađivanja domaće regulative sa evropskom, omogućiće individualnim proizvođačima da rakiju prodaju legalno kao sirovinu, što do sada nije bilo dozvoljeno.

Predalo se 700 ukrajinskih vojnika

U Šahtjorsku, u Donjeckoj oblasti, predalo se 700 ukrajinskih vojnika, izjavio je jedan komandir samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Pančevo: Koliko će koštati grejanje?

U Grejanju još nije urađen proračun koliki će ukupno biti računi svih Pančevaca koji su na daljinskom grejanju, kada bude počela naplata po potrošnji na podstanicama.

Vujović: Četiri stuba reformi

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je večeras da se reforma srpske ekonomije zasniva na kontroli budžetskog rashoda, borbi sa sivom ekonomijom, boljoj naplati poreza i uštedama u javnim preduzećima.