Novosadski informativni portal 021

Vesti - Srbija

"Kasnimo 20 godina u zaštiti životne sredine za EU"

Koordinatorka Radne grupe za poglavlje 27 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (EU) Nataša Đereg ocenila je da Srbija kasni 20 godina po pitanju propisa koji se odnose na zaštitu životne sredine i klimatske promene.

Bivšem predsedniku suda u Zaječaru dve i po godine zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na dve i po godine zatvora bivšeg predsednika Privrednog suda u Zaječaru Gorana Krstića, jer je koristeći svoj položaj posredovao u vezi sa prodajom jednog preduzeća i za to tražio i primio 10.000 evra.

Paraćinci "odbranili" reku: Grza bez mini hidroelektrane

Na rečici Grzi, zaštićenom prirodnom dobru treće kategorije, neće se graditi mini hidroelektrana (MHE), jer je dozvolu za izgradnju poništio organ koji ju je i izdao, izjavio je danas predstavnik Grupe građana "Odbranimo Grzu" iz Paraćina Zoran Kojadinović.

Uveden telefonski broj za prevenciju korona virusa

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, u cilju prevencije, uveden telefonski broj 064/8945-235, na koji se mogu javiti svi građani koji dolaze iz kineskog grada Vuhana i drugih područja zahvaćenih korona virusom, ukoliko imaju bilo kakve simptome respiratornih infekcija ili sumnje na to.

Otvoren konkurs za izbor dva nova člana REM-a

Konkurs za izbor dva nova člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) otvoren je od danas po postupku koji je pokrenuo skupštinski Odbor za kulturu i informisanje posle ostavki dosadašnjih članova Gorana Pekovića i Đorđa Vozarevića.

Usvojeno nekoliko prosvetnih zakona

Skupština Srbije usvojila je danas set prosvetnih zakona, među kojima su izmene Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju kojima je predviđeno da se praktična nastava i profesionalna praksa ostvaruje u školi, kod poslodavca ili kombinovano, s tim što se kombinovana nastava može realizovati kod poslodavca najviše 25 odsto od ukupnog obima časova praktične nastave i profesionalne prakse, o čemu škola i poslodavac zaključuju ugovor.