LŠ: Modena potvrdila klasu protiv hrabre Vojvodine

Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Modene na Spensu sa 3:0 u četvrtom kolu F grupe Lige šampiona.
Odbojkaši Vojvodine poraženi su od Modene na Spensu sa 3:0 u četvrtom kolu F grupe Lige šampiona.

Pred oko 2.500 gledalaca u velikoj sali Spensa najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Stevan Simić sa 12 poena, dok je za Modenu najbolji skor ostvario Ervin Ngapet koji je upisao 18 poena.

Još jednom je Modena potvrdila da je neprikosnovena u grupi F. Nisu pružili Italijani kvalitetnu partiju kao u prethodnoj utakmici na domaćem terenu, ali je razlog veoma hrabra igre Vojvodine. Nije puno kombinovao Strahinja Kozić večeras, izveo je svoj najbolji sastav pred moćnu Modenu. Italijani su bili najbolji u ključnim trenucima, dok se kod crveno-belih videlo da ne mogu iskustvom da pariraju evropskom gigantu.

Novosađani su mnogo bolje započeli večerašnju nego prethodnu utakmicu sa istim protivnikom u Italiji, pa su na tehnički tajm aut otišli sa dva poena zaostatka. Rezende je zatim sa tri vezana servisa odveo Italijane na plus četiri. Međutim, Vojvodina odličnom odbranom dolazi do izjednačenja, da bi nakon bloka Nikolića povela sa 20:19. Ipak, potvrdili su Italijani klasu nakon što su serijom od 5:0 uspeli da preokrenu, pa su set priveli kraju rezultatom 25:21.

Drugi set kao preslikan, samo što je minimalna prednost konstantno bila na strani crveno-belih. I završetak seta je, na isti način kao i prošli, pripao italijanskoj ekipi. Vodila je Vojvodina 20:19, ali su gosti još jednom uspeli da preokrenu. Set su dobili sa 25:22.

Bolji su bili Italijani u trećem setu i vodili su konstantno. Ngapet je bio veoma raspoložen i još jednom je pokazao da se radi o najboljem igraču na svetu. Odlično je Francuz igrao večeras i znatno je doprineo novoj pobedi. Vodili su Italijani konstantno, pa su poveli sa 21:12 odličnim napadom koji je realizovao Lukas. Do kraja su rutinski odigrali i set su završili sa 25:14.

Narednu utakmicu u Ligi šampiona Vojvodina igra 21. januara protiv ACH Ljubljane.

Tabela: Modena 9, Lotos 6, Vojvodina 3, ACH Ljubljana 0.

  • Darinko

    17.12.2015 05:34
    Nekad bio odbojkaski grad.....
    .....a veceras publika kao u pozoristu .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.