Sutra turnir u banatskim šorama

Svetsko prvenstvo u banatskim šorama biće najavljeno u nedelju u Novom Sadu, kontrolnim turnirom na pomoćnom terenu Vojvodine, u 11 sati.

 

Svetsko prvenstvo u banatskim šorama biće najavljeno u nedelju u Novom Sadu, kontrolnim turnirom na pomoćnom terenu Vojvodine, u 11 sati.

Banatske šore su autohtoni sport, koji najviše podseća na bejzbol, a koji je poslednjih godina u većoj meri afirmisan, upravo kroz organizaciju svetskog šampionata. Na turniru će nastupiti ekipe "Marijevo" iz Tomaševca, "Žabalj" iz istoimenog vojvođanskog mesta i domaći tim "Novosadski bećari".

Kontrolni turnir organizuje Društvo za očuvanje banatskih šora, a Svetsko prvenstvo je zakazano za 30. jun i 1. jul, u postojbini ovog sporta – Tomaševcu.

Banatske šore su autentični sport vojvođanskih čobana, najsličniji popularnom rođaku bejzbolu.

  • 02.06.2012 20:36
    Komsija
    vezbanka bojana kostresa za ispumpavanje novaca iz pokrajinskog budzeta. do sada je novaca iz pokrajine dato za banatske sore toliko da bi svi mogli zlatnim lopticama da se nabacuju :(
  • 02.06.2012 16:19
    cudi me kako nije intergalakticko ili takmicenje mlecnih puteva, ipak sore nisu lokalna kategorija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.

Vojvodina pobedom promovisala titulu

Košarkaši Vojvodine su u 30. kolu Košarkaške lige Srbije u Kraljevu sa 99:91 savladali tim Sloge i tako pobedom, 26-om iz 30 ligaških susreta, obeležili osvajanje prvog mesta.