Pokušali da ukradu ceo koš na Limanu

Nepoznati mladići pokušali su da ukradu koš i pola nosećeg stuba sa igrališta na Limanu IV.
Nepoznati mladići pokušali su da ukradu koš i pola nosećeg stuba sa igrališta na Limanu IV.

Vera Savić, jedna od stanarki zgrada u blizini igrališta kaže da su stanari jutros videli nepoznate mladiće koji su najverovatnije brusilicom odsekli stub i krenuli da odvlače koš, a da je jedna od komšinica neuspešno pokušavala da ih zaustavi u krađi. Stanari su pozvali komunalnu policiju koja je stigla ubrzo. Kada su lopovi primetili da policija dolazi, ostavili su isečen koš i pobegli.

Teren se nalazi na uglu ulica Iva Andrića, 1300 kaplara i Miloša Crnjanskog.

"Ne mogu da verujem šta se dogodilo. Koš je na terenu još od početka osamdesetih godina i nakon trideset godina da se tako nešto dogodi. Komšinica je vikala da prestanu, jer smo montirali igralište od svojih para. Sada je na terenu samo pola stuba i beton. Gde mi to živimo?!", kaže Vera Savić za "Blic". Kaže da su komšije pre dva dana uočile nepoznatog mladića koji je lupao po košu, ali je nakon reakcije ljudi koji tu živeli krađa sprečena.

Prema njenim rečima, teren je bio okupljalište mladih, a u blizni je i Osnovna škola "Žarko Zrenjanin" odakle su učenici dolazili na partiju basketa.

"U gradu i ovako ima malo sportskih igrališta, pa je uništavanje postojećih nedopustivo", smatra Savić.

O čitavom događaju je obaveštena i policija koja je jutros bila na terenu, a za počiniocima se i dalje traga.

  • El Gancho

    13.08.2015 11:30
    Struja
    Brusilica je radila na struju, produžni od 20-30m je bio ukopčan u neki od stanova u zgradi koja je u M. Crnjanskog. Lako je saznati ko je to omogućio. Ja sam nabavio novi obruč i mrežicu, ali ga nismo montirali jer je konstrukcija bila nebezbedna (popucali varovi), te su momci iz dvorista pre neki dan i pokušali da ga demontiraju zbog bezbednosti ali nisu imali adekvatan alat. Verovatno je vecina stanara mislila da je MZ angažovala stručna lica, kad ono, lopina dobila ideju dok su se deca bezuspešno mucila.iuAa8

  • dex

    12.08.2015 15:18
    kosh
    taj kosh je is osamdesetih, tih godina ti isti lopovi jos nisu bili kupili kartu u jednom smeru...
  • DTD

    12.08.2015 07:34
    Novosađanka - DTD je zaboravio da je bio dete
    Kada sam ja bio dete - a to nije bilo tako davno -u 20 časova sam morao da budem kući /naravno išao sam na spavanje kasnije/. Nisam se drao i vrištao pod tuđim prozorom do ponoći. Tada je još postojalo kućno vaspitanje i tolerancija. Ja nisam protiv dece, koja se igraju, ali sam protiv tatinih sinova i maminih maza, koji urlajući urnišu ceo kvart. Naravno da ovi divljaci nisu iz okolnih zgrada, pa im se može jer ih niko ne poznaje. Sve ove koji su mi nalupali minuse molim da nakon 9 satnot radnog vremena dođu u naš kvart pa neka posede na onoj jednoj jedinoj klupici, koju još ova zlatna dečica nisu razhebala, pa uživajte do ponoći, a sutra u 6 budite ljubazni pa idite na posao. Inače otišao sam da pogledam, pošto u tom dvorištu postoje dva takva, taj koš koji su maznuli nije u upotrebi već jedno desetak godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti