Čeka se poskupljenje grejanja

Da li će Novosađani, čije stanove greje "Novosadska toplana", račune za ovu uslugu uskoro plaćati 15 odsto više, još nije poznato.  
Da li će Novosađani, čije stanove greje "Novosadska toplana", račune za ovu uslugu uskoro plaćati 15 odsto više, još nije poznato.

Od predstavnika gradskih vlasti, sa kojima smo stupili u kontakt, niko nije mogao zvanično da kaže kako će se o zahtevu za poskupljenje izjasniti Gradsko veće, pa tako ni predsednik Skupštine grada, Aleksandar Jovanović. On kaže da građani ne mogu plaćati tržišnu cenu grejanja, ali da se s druge strane, ni gradske vlasti ne smeju ponašati neodgovorno i "smanjivati cenu grejanja u nedogled, a da to ide na uštrb toga da se obnavlja infrastruktura koja je dotrajala".

Odgovoru iz Gradskog veća u Toplani se nadaju do kraja avgusta, kako bi grejanje moglo da poskupi već od septembra. Inače, u ovom gradskom preduzeću kažu da bi grejanje trebalo da poskupi za 36 odsto, a da je predloženo povećanje od 15 odsto kompromisno rešenje.

Zahtev za povećanje cene obrazlaže se poskupljenjem gasa za više od 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali i jačanjem dolara, kojim se plaća ovaj energent. U "Novosadskoj toplani" ističu da im građani duguju više od milijardu i po dinara, a da to preduzeće prema "Srbijagasu" ima za 200 miliona dinara veći dug, što sve može dovesti do prekida isporuke gasa iz Rusije, odnosno do toga da radijatori u toku zime budu hladni.

Kao alternativu poskupljenju, u Toplani vide veća izdvajanja iz gradske kase za to preduzeće, što bi značilo da bi u tom slučaju svi Novosađani plaćali deo troškova grejanja onih sugrađana koji koriste usluge "Novosadske toplane". (D.S.)

  • 25.08.2010 23:33
    Mora u Novom Sadu da bude najskuplje grejanje. Od cega bi Beograd placao Univerzijadu, buduci metro.........
  • ajooj

    25.08.2010 09:08
    ne zovu im direktora dzabe Vlada Smederevac
  • e gospodo...

    25.08.2010 03:30
    ...ne razumete vi to,moraju se ovde za jedan mandat i unuci obezbediti a nije to lako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti