SNP: Veća zainteresovanost za pozorište

Predstave Srpskog narodnog pozorišta je u protekloj godini pogledalo više od 95.000 posetilaca, što je za skoro 16 odsto više u odnosu na pretprošlu godinu.
Predstave Srpskog narodnog pozorišta je u protekloj godini pogledalo više od 95.000 posetilaca, što je za skoro 16 odsto više u odnosu na pretprošlu godinu.

Direktor Marketinga najstarijeg profesionalnog tetara na prostoru bivše Jugoslavije, Nenad Jovanović, kaže da se na osnovu ovog i većine drugih pokazatelja, nastavlja pozitivan trend rasta, uspostavljen pre pet godina. Kao primer, on navodi da je prosečna popunjenost sala po predstavi, povećana sa 65 na 77 odsto. "Ako u jednom danu igramo tri predstave, na tri naše scene, to je grubo 1.500 mesta. To znači da je oko 1.300 ljudi ušlo u pozorište to veče", kaže Jovanović.  

Ukupni prihodi pozorišta u prošloj godini bili su skoro 27 miliona dinara, a povećani su prvenstveno zahvaljujući boljoj prodaji karata, čije cene nisu menjane. Prihod od komercijalnih usluga iznosio je 6,7 miliona dinara, što je za petinu manje u odnosu na pretprošlu godinu. To se pravda restriktivnijim odnosom prema trećim licima, odnosno odlukom uprave da scene prvenstveno moraju biti slobodne za Dramu, Operu i Balet Srpskog narodnog pozorišta. (D.S.)
  • BranislavNS

    06.02.2011 20:03
    čestitke
    Čestitke pozorištu na uspehu i boljem animiranju građanja,putem reklama,flajera,bilborda,sezonskih i godišnjih karti.
  • 04.02.2011 08:13
    jos veca zainteresovanost ce biti kada rusi budu dali svoj recept ljubavi prema pozoristu, gde su posetioci ljubitelji pozorisnog repertoara imali besplatno kvalitetno pice kao i hranu, al je to bila velika jagma za kartama, koje su bile izuzetno jeftine-bilo to u nazad par godina, a da li je sada ne znam
  • jasna

    03.02.2011 20:13
    Negde se mora pobeci od ove nase strasne stvarnosti, pozoriste je najbolje resenje za to. Zato mi je jako drago da se procenat posetilaca povecao i nadam se da ce se to nastaviti i nadalje....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti