Francusko ostrvo turistima nudi ostrige iz automata

Aparati sa slatkišima i gaziranim pićima su već godinama opšte mesto, ali kada neko iz sličnog aparata nudi nešto što se smatra pravim delikatesom onda to uopšte nije obična stvar.
Umesto čokoladica i sokova, u Francuskoj su nedavno počeli da iz rashladnih automata ljubiteljima nude sveže ostrige. Taj potez osmišljen je sa ciljem da se proda više tog delikatesa van radnog vremena restorana.
 
Jedan od pionira ovakve prodaje morskog specijaliteta je Toni Bertelo, uzgajivač ostriga sa ostrva Re, popularne francuske turističke destinacije uz zapadnu obalu, preko puta kopnenog grada La Rošela. Aparat u ponudi ima žive školjke različitih vrsta i veličina u pakovanjima različite težine, koje su kupcima dostupne 24 sata dnevno.
 
Francuski uzgajivači ostriga slede trend proizvođača sveže hrane koji su nekad imali štandove duž ulica, a sada koriste automate.
 
Ljubitelji plodova mora, školjke kupuju tako što prvo provuku platnu karticu, pa otvore vratanca iza kojih se nalazi količina, veličina i vrsta ostriga koju su prethodno odabrali.
  • Carnivore

    23.08.2017 12:18
    Manje vina, manje vina.
  • Veganka

    23.08.2017 09:08
    Ostrige se hrane prljavstinom iz vode tj. organskim otpadom koji akumuliraju u sebe, i onda ljudi pojedu taj "delikates".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.