Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Osam meseci zatvora jer je unuci udario "vaspitni" šamar

Mesec i po dana od primene novih članova Krivičnog zakonika protiv života i tela, kao i polnih sloboda, jednom sredovečnom muškarcu izrečena je mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa dvema devojkama zbog polnog uznemiravanja.

Severna Koreja preti nuklearnom silom

Severna Koreja je danas saopštila da je njena poslednja raketna proba "ozbiljno upozorenje" Vašingtonu i spremnosti SAD da joj uvedu dodatne sankcije, da će odgovoriti na američke "vojne provokacije" i zapretila je nukelarnom silom.

"Srbija postaje rezervat jeftine radne snage"

Ulazimo u neku vrstu novog feudalizma, ocenio je profesor Pravnog fakulteta na univerzitetu Union u Beogradu Mario Reljanović to što su se radnici Fijata odrekli osnovnog prva na štrajk u roku tri godine i pita da li ćemo ozvaničiti prodaju prava glasa za izvesnu količinu novca.

Pašalić: Nepristojno da zaštitnik građana ima toliku platu

Novoizabrani ombudsman Zoran Pašalić smatra da je nepristojno da zaštitnik građana ima platu koju trenutno ima i navodi da će, između ostalog, izmenama Zakona o zaštitniku građana biti preispitan status zaštitnika građana i njegovih ovlašćenja, ali i visina njegovih primanja, kao i celog tima koji sa njim radi.