Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Posao za 130 profesionalnih vojnika sanitetske službe

Ministarstvo odbrane Srbije pokrenulo je proceduru za prijem 130 profesionalnih vojnika sanitetske službe, koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem, u vojnozdravstvene ustanove u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, počev od juna ove godine.

Proverite da li se vaši podaci nalaze u bazi pokradenih lozinki

Stručnjaci Centra za istraživanje i analizu bezbednosti "Kromtech", u saradnji sa ekspertom za internet bezbednost Trojem Hantom, našli su ogromnu bazu podataka u kojoj se nalazi preko 560 miliona imejl adresa i lozinki koje je prikupila i objavila nepoznata osoba (koju su oni nazivali Edi).

Na lečenju u inostranstvu o trošku fonda bilo 55 dece

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je od osnivanja Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu 55 dece poslato na lečenje, a da je od 2014. do 2016. godine u tu svrhu potrošeno skoro 34 miliona evra.

Amazon uveo novu seriju jeftinih tableta

Američki gigant za internet trgovinu Amazon uvodi novu seriju jeftinih tableta, najjeftiniji model s ekranom od sedam inča sada će biti lakši i tanji, dok je za model od osam inča spuštena cena za deset dolara.

Policija intenzivno rasvetljava napade na LGBT osobe

Beogradska policija rasvetlila je dva napada na pripadnike LGBT populacije, koji su se nadavno dogodili u Beogradu, dok se za počiniocima napada na transrodnu osobu na Trgu Republike, 8. maja ove godine intenzivno traga, saopšteno je iz MUP-a.

Evro u četvrtak 123,14 dinara

Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru u odnosu na sredu i zvanični srednji kurs biće 123,14 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Kako Vulinovo ministarstvo nabavlja nova vozila

Uprkos merama štednje Vlade Srbije i racionalizaciji voznog parka iz 2015, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja nabavlja nova luksuzna vozila tako što ih ustanove socijalne zaštite na spornim tenderima kupuju za njih, pokazuje istraživanje Južnih vesti.

Haradinaj favorit za premijera Kosova

Lider Alijanse za budućnost Kosova i bivši komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj kandidat je za novog premijera Kosova ispred koalicije koja ima najviše šanse da pobedi na izborima sledećeg meseca.

Ove aplikacije najviše troše bateriju

Nije tajna da neke aplikacije za Android više troše bateriju vašeg pametnog telefona, dok neke to čine manje. Među najvećim pijavicama često su neke od najpopularnijih aplikacija.

Ana Brnabić dobitnica nagrade "Duga"

Ministarka Ana Brnabić dobitnica je nagrade "Duga" za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba.