Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lav ubio čoveka u centru Tbilisija

Lav koji je za vikend pobegao iz zoološkog vrta u Tbilisiju tokom poplava, usmrtio je jednog čoveka u centru prestonice Gruzije, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Janković: Gašić iznosio neistine i dao nezakonite naloge

Zaštitnik građana Saša Janković u izveštaju o incidentu tokom Parade ponosa 2014, kad su pripadnici Žandarmerije naneli povrede Andreju Vučiću, Predragu Malom i dvojici pripadnika "Kobri", pozvao je ministre Nebojšu Stefanovića i Bratislava Gašića da utvrde odgovornost onih koji su prekoračili ovlašćenja.

Borko Stefanović jedini spreman da legne ispred skupštine

Inicijativu novinara Dušana Mašića, koji je preko društvenih mreža pokrenuo akciju da 11. jula, povodom 20. godišnjice zločina u Srebrenici, sedam hiljada ljudi u znak saosećanja sa žrtvama legne ispred Skupštine Srbije načelno podržava većina poslanika, ali je neznatan broj spreman i da učestvuje u akciji.

"Nije ugrožen bezvizni režim za Srbiju"

Mađarski poslanik u Evropskom parlamentu Andor Deli rekao je da je uveren da će zajednička sednica vlada Mađarske i Srbije, koja se očekuje u julu, biti odlična prilika da se dogovore zajednički koraci u rešavanju velikog broja ilegalnih prelazaka granice i da smatra da nije ugrožen bezvizni režim za Srbiju zbog problema u vezi sa migrantima.

Moguće nove sankcije Iranu

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer rekla je da će UN ponovo uvesti sankcije Iranu ukoliko ta zemlja bude kršila odredbe konačnog nuklearnog sporazuma, čak iako Rusija i Kina imaju pravo veta u svetskoj organizaciji.

Pali maturu "zbog galame"

Osam od 57 učenika Prijepoljske gimnazije u junskom roku nije položilo maturski ispit jer su dobili negativne ocene iz engleskog jezika.

Još jedna žrtva MERS-a

U Južnoj Koreji danas je umro još jedan pacijent zaražen korona virusom Bliskoistočnog respiratornog sindroma (MERS) čime se broj žrtva popeo na 20 od izbijanja epidemije prošlog meseca, saopštili su lokalni zvaničnici.

Univerzitet traži botove

Većina kineskih botova ima između 14 i 18 godina, a u komentarima podržavaju sve odluke vlade i na taj način kreiraju javno mnjenje.

Vučiću, izvini, mi otišli na Karibe

"Vučiću, izvini", poručila su srpskom premijeru četvorica momaka fotografijom s plaže na Holandskim Antilima povodom akcije podele vaučera građanima za letovanje u Srbiji.

Tajkuni izbegavali plaćanje poreza

Najveći poreski dužnik među privatnim firmama u Srbiji je "Monus", čiji je zvanično vlasnik Stanko Tomović, iako se ova firma povezuje sa Predragom Rankovićem Peconijem.