Tajkuni izbegavali plaćanje poreza

Najveći poreski dužnik među privatnim firmama u Srbiji je "Monus", čiji je zvanično vlasnik Stanko Tomović, iako se ova firma povezuje sa Predragom Rankovićem Peconijem.

 

Najveći poreski dužnik među privatnim firmama u Srbiji je "Monus", čiji je zvanično vlasnik Stanko Tomović, iako se ova firma povezuje sa Predragom Rankovićem Peconijem.

"Monus" je sa poreznicima potpisao ugovor o reprogramu duga vrednog 2,17 milijardi dinara, tako da svakog meseca izmiruje svoje redovne obaveze i deo godinama neplaćenog duga. U toj fabrici kažu da redovno izmiruju obaveze i da su u poslednjih pet godina na ime poreza platili državi čak 350 miliona evra.

Na spisku najvećih poreskih dužnika, prema podacima Poreske uprave Srbije na dan 31. mart 2015, primetan je manji broj tajkuna, ali su njihova imena i dalje prisutna.

Miroslav Bogićević, nekada neprikosnoveni broj jedan, smanjio je dug i lidersku poziciju ustupio Peconiju.

"Mera invest", firma Marka Miškovića, sina Miroslava Miškovića, duguje sve više. Iz te firme za "Blic" su ponovili da dug ne postoji i da se spor oko toga vodi pred nadležnim institucijama.

Na spisku je i Milojko Damjanović, vlasnik "Lola livnice", rekorder po iznosu neplaćenih poreza i doprinosa za svoje radnike. On, prema nezvaničnim proračunima, svakom svom zaposlenom duguje po 3,6 miliona dinara.

  • Milos

    17.06.2015 11:47
    ....
    Javne I tajne veze pojedinih vodećih ljudi Poreske I ovih što ne plaćaju poreze, I tako do vrha države.Svako ima svakoga u šaci. Povraća mi se
  • 17.06.2015 11:47
    Prosto je...nama gradjanima dodju izvrsitelji za 5000din.Zasto njima ne odrede cifru do koje mogu da imaju dug? Posle te cifre neka im dodju izvrsitelji,pa neka plene.Odgovor: zato sto placaju drzavu(pojedince),a da im se zapleni svi bi propali.
  • ZoranNS

    17.06.2015 09:05
    Država cedi tamo gde nema, a gleda kroz
    Država cedi one koji nemaju, a gleda kroz prste onima koji imaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija