Vučiću, izvini, mi otišli na Karibe

"Vučiću, izvini", poručila su srpskom premijeru četvorica momaka fotografijom s plaže na Holandskim Antilima povodom akcije podele vaučera građanima za letovanje u Srbiji.

"Vučiću, izvini", poručila su srpskom premijeru četvorica momaka fotografijom s plaže na Holandskim Antilima povodom akcije podele vaučera građanima za letovanje u Srbiji.

Uz fotografiju je i Fejsbuk status: "Premijer je pre neki dan rekao da će Srbi koji budu letovali u Srbiji imati poreske olakšice, al‘ mi smo na Karibima".

Nakon toga, Vučić je konstataciju da je srpska ekonomija ozbiljno oporavljena juče ilustrovao upravo šalom mladića s Kariba.

- Najviše volim kad se pojedinci šale na moj račun, pa odu na more, pa napišu "Vučiću, izvini". Super je što mi se izvinjavate, dobro je da ne kukate i da možete to sebi da priuštite - rekao je Vučić.

Osim šala, ideja da građani koji deo odmora provedu u Srbiji dobiju vaučere od 6.000 dinara izazvala je i sumnje u moguće manipulacije. Spekuliše se da bi dobitnici vaučere prodavali ugostiteljima po nižoj ceni. Oni bi time dobili gotovinu, a i ugostitelji bi zaradili jer bi punu vrednost refundirali iz budžeta.

- Uzmem vaučer na 6.000 dinara, prodam ga domaćem hotelijeru za 3.000 i odem u Grčku na more - napisao je jedan tviteraš.

U Ministarstvu trgovine i turizma tvrde da će izdavanje i upotreba vaučera biti kontrolisani.

- Vaučeri će glasiti na ime i imaće i JMBG korisnika. Da bi neko dobio vaučer, moraće da podnese rezervaciju smeštaja u trajanju od najmanje četiri noći. Ugostitelj će, kada bude došao da refundira vaučer, morati da priloži dokumentaciju kojom dokazuje da je određeni gost boravio četiri noći u njegovom objektu - kaže pomoćnica ministra Renata Pindžo.

  • Sombrero

    17.06.2015 20:48
    Oni,koji su ,,dobitnici" u tranziciji,koji su ili čiji su ojadili ovaj narod mogu slobodno da idu na Karibe,Antile,Sejšale,Devičanska i druga ostrva,gde su deponovali svoj ,,pošteno" uzet novac.I neka za trajno produže svoj ,,zasluženi" odmor.
  • @

    17.06.2015 18:02
    @Natalija
    Pa što onda živiš u Srbiji? Zarazićeš se. I ko to zapusti sve ove godine?
  • @Natalija

    17.06.2015 16:11
    Kad odeš do tih Belocrkvanskih jezera, shvatićeš da ne mogu da zamene ni najjadniju banju u Mađarskoj. Ako uspeš da se vratiš bez neke infekcije. Toliko o tome. Srbija ima dosta prirodnih lepota, ALI, sve je toliko turistički nerazvijeno, da nema šanse da ova akcija uspe. A ako je kojim slučajem turizam razvijan - bolje da nije (primer: Zlatibor. Neko pomenu Đerdapsku klisuru. Nekada je hidrogliser išao do tamo, a danas je možeš obići samo putem (i to jako lošim), a i to samo delimično. Zlatibor, koji je nekada bio lep, pretvoren u seljanu. Kopaonik na dobrom putu da prođe isto. Pećine istočne Srbije zaključane, a ključ kod neke babe u nekom selu u pripizdini... Perućac prelep, ali zapušten, jezero ispred brane puno smeća, nije mi jasno ko bi tamo otišao na kupanje. Borsko jezero - davno nisam bila, ali ni pre 20 godina nije bilo za kupanje, pa sumnjam da je sada drugačije. Kupanje na Srebrnom jezeru nije preporučljivo, a na Paliću, recimo, ravno samoubistvu. *erem vam se na turizam i na vaučere.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.