Uhapšen sudija Višeg suda koga je Ustavni sud vratio na posao

Policija je uhapsila sudiju Višeg suda u Beogradu i još dvojicu muškaraca, osumnjičenih za korupciju.

Sudija Višeg suda u Beogradu B.B. (1954), kao i Z.M.(1952) i Đ.M.(1981) iz Beograda, uhapšeni su zbog sumnje na trgovinu uticajem.

Policija je Z.M. i Đ.M. uhapsila prilikom njihovog pokušaja da napuste Srbiju, na graničnom prelazu Horgoš, u ranim jutarnjim satima.

Ministar policije Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoji sumnja da je sudija primio novac i druga materijalna dobra radi uticaja na ishod sudskog postupka koji se vodi protiv osumnjičenog Đ.M.

Ministar Stefanović je ocenio da je ova akcija, isto kao akcija od pre dva dana, kada je uhapšeno 29 graničnih policajaca, devet carinika i jedan građanin, dokaz da u Srbiji niko neće biti zaštićen ukoliko je prekršio zakon.

Sudija B.B. nije prošao reizbor 2010, ali je odlukom Ustavnog suda vraćen na posao.

  • 17.06.2015 13:05
    radnik AMSS u protestu
    Šta je istragom po osnovu više osnovanih krivičnih prijava, uključujući i onu kod Tužilaštva za organizovani kriminal iz aprila 2014., protiv Aleksandra Nikačevića, Mirka Butulije, i više drugih lica, zbog ogromnog višegodišnjeg kriminala u okviru celog sistema AMSS, čime su najviše oštećeni AMSS, AMS Osiguranje i budžet Srbije za više miliona eura?! Doktore Stefanoviću, u čijoj je ovo fioci?!
  • Perica

    17.06.2015 10:06
    Srbija
    Zbog ovakvih sam izgubio dobijeni spor.Na osnovu istih dokaza dve dijametralno suprotne presude sa istim tumačenjem.Sačuvaj bože.
  • NS

    17.06.2015 09:53
    SAMO TAKO NASTAVITE
    Ministre proverite malo i novosadske sudije i vestake koji rade godinama u sudu sa falsifikovanom dokumentacijom (vestak sam sebi falsifikuje dokumenta kako bi radio u sudu), a sudije cute na to i za sebe u saradnji sa vestakom i stranom koja daje mito steti drugoj strani koja sa svim original dokumentima, svedocima i dokazima gubi spor. Proverite gospodina vestaka B. Dosena i sve ce Vam biti jasno. Sudija ima dopis od Ministarstva pravde da vestak B. Dosen nije zaveden kod njih, covek od '96 do 2011 u sudu sa falsifikovanim dokumentima. Sudija naravno ne uzima u obzir dopis Ministarstva i pravi se lud uvazuje vestacenje doticnog, ne saslusava svedoke ostecenih i sudi naravno u korist strane koja je daje mito. Dzaba sva dokumetacija,dzaba svi dokazi,svedoci, platis korumpiranog sudiju - dobio si spor. Pouka - dajte mito kako ne bi ostali bez svoje imovine.
    Iza svake napisane reci imam kao DOKAZ dokument!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.