Pali maturu "zbog galame"

Osam od 57 učenika Prijepoljske gimnazije u junskom roku nije položilo maturski ispit jer su dobili negativne ocene iz engleskog jezika.

Osam od 57 učenika Prijepoljske gimnazije u junskom roku nije položilo maturski ispit jer su dobili negativne ocene iz engleskog jezika.

Posle bure protesta njihovih roditelja, a po nalogu prosvetnog inspektora, ispit će biti ponovljen, rekao je direktor Gimnazije Ljubomir Šuljagić.

- Učenici su se žalili na ocene navodeći da je na ispitu bila galama i da nisu bili dobri uslovi za polaganje - rekao je direktor i dodao da je te prigovore odbio jer smatra da su negativne ocene dobili zbog neznanja.

- Ko god hoće neka dođe i vidi njihovo 'znanje', mada su za četiri školska časa imali zadatak da, uz korišćenje rečnika, prevedu tekst od 15 redova - izjavio je Šuljagić, ali je naglasio da će poštovati nalog prosvetne inspekcije koja je bila u školi i naložila da se ispit ponovi.

Osam učenika će tako već sutra, u četvrtak, dobiti drugu šansu da ipak u junu polože ispit na kojem su "pali" pre nekoliko dana.

  • Spark

    17.06.2015 09:49
    >
    Smetala im galama koju su sami pravili. Mudro.
  • ST

    17.06.2015 08:39
    Ne znaju engleski...
    ...ali im pink ide od ruke...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.