Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Ko od sad uvredi Dražu sledi mu kazna do 450.000

Vojislav Mihailović, unuk Draže Mihailovića, posle jučerašnje pravosnažne odluke da je ništavna presuda iz 1946. kojom je njegov deda osuđen za saradnju sa okupatorom, ima pravo da tuži za uvredu svakog ko to i dalje tvrdi.

Severnokorejski ministar ipak nije pogubljen?

Sumnje oko izveštaja o pogubljenju ministra odbrane Severne Koreje pojavile su se danas u javnosti pošto je južnokorejska obaveštajna agencija (NIS) saopštila da ta informacija nije potvrđena.

Od juna seča administracije u EPS-u

Struja neće poskupeti tri puta po 10 odsto, kako su pojedini mediji preneli, kaže ministar energetike Aleksandar Antić i poziva da se prestane sa spekulacijama o procentu poskupljenja do juna, kada će biti usvojen finansijski plan konsolidacije EPS-a.

Radnici firmi u restrukturiranju strepe za otpremnine

Dugogodišnje gubitaše, firme u restrukturiranju, svega tri nedelje dele od momenta kada će biti prepušteni na milost i nemilost poverilaca, što navodi radnike da se pitaju šta će biti sa očekivanim otpremninama.

Radulović: Nikolić obeščastio funkciju predsednika

Pokret "Dosta je bilo – Saša Radulović" ocenio je danas da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić funkciju koju obavlja "obeščastio" izjavom u kojoj je optužio novinarku jednog beogradskog tabloida da ugrožava bezbednost njegove porodice i države samo zato što je albanskog porekla.

Verbić: Najpopularnije škole nisu najbolje

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je večeras u Vrnjačkoj Banji, povodom meseca matematike, da je bitno da maturanti što bolje urade završni ispit i da mudro izaberu školu koju će upisati.

Lavrov doputovao u Beograd

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doputovao je večeras u radnu posetu Beogradu, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

14 krivičnih prijava za neprijavljivanje imovine

Agencija za borbu protiv korupcije je u 2014. godini Tužilaštvu podnela 14 krivičnih prijava zbog neprijavljivanja imovine ili davanja lažnih podataka o imovini, izjavila je direktorka te agencije Tatjana Babić.

Univerzalni jezik umetnosti

Otkako su, tamo negde, početkom januara počeli studentski protesti u Skoplju, ali i drugim makedonskim gradovima, razmišljali smo o pokojem KUPEK-u sa nekim od makedonskih umetnika ili umetnica.